Nagyot küzdöttek az NB2-es csapatok a Hepp-kupában

Szerdán két Hepp-kupa mérkőzést is játszottak Debrecenben, melyen NB2-es csapataink nagyszerűen helyt álltak az esélyesebb NB1/B-s ellenfeleik ellen. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban A DEAC második csapata a nemrég még elsőosztályú Nyíregyházát fogadta, és egy második negyedbeli kisiklást leszámítva végig egyenrangú ellenfele volt a szabolcsiaknak. Az utolsó negyedben kétszer is látótávolságon belülre kerültek Nagy Lajosék, ám az ekkor elkövetett hibákat a Blue Sharks rögtön kihasználta. A tizenhárom pontos vendég győzelem teljesen reális és megérdemelt, a DEAC-nak pedig nagyszerű lehetőség volt ez a gyakorlásra a bajnoki rajt előtt.

A szintén harmadosztályú Ziccer Tigrisek ugyancsak az NB1/B-ből kapott ellenfelet, a Tiszaújvárosi Phoenix KK együttesét. A borsodi együttesben korábban megforduló Szűcs Máté vezérletével egy félidőn keresztül partiban volt riválisával a hajdúsági gárda, ám a fordulás után ritmust tudtak váltani Brunyánszky István tanítványai, és végül magabiztosan diadalmaskodtak. A ZITI-nek is kíváló főpróba volt ez a szezon kezdete előtt, ahol nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Dr. Nagy Ágoston vezette BKG-Príma SE-vel kezdik meg a pontvadászatot jövőhét pénteken.

DEAC NBII – Nyíregyházi Blue Sharks 80-93 (19-23, 16-27, 18-18, 27-25)

DEAC: Nagy 15/9, Egri 11/3, Tankó 11/9, Jakab 10, Nagy 7, Dr. Fejes 10, Gál Balázs 16.

Berényi Sándor: Nekünk ez egy nagyon hasznos meccs volt az Nb2-es rajt előtt. Örülök, hogy bírtuk a tempót, még úgy is, hogy többen nem tudtak ma játszani, így nyolcan voltunk összesen. Kétszer is 8 pontra zárkóztunk fel a negyedik negyedben, de mindkétszer két eladott labdával nyugtattuk meg a vendégeket. Összességében szépen helyt álltunk! Gratulálok mindkét csapatnak, a Nyíregyházának sok sikert a továbbiakban. De továbbra is Hajrá Debrecen!

 

Ziccer Tigrisek – Tiszaújvárosi Phoenix KK 65 – 87  (17-25, 17-16, 11-27, 20-19)

ZITI: Bak Márton 14, Kiss István 16, Urbán Antal 5/3, Hanzel Tamás, Szűcs Máté 17/3 cserék: Nagy Sándor 8/6, Kovách Antal 2, Nagy Norbert 2, Lőrincz Dominik 1, Vaszilkovits Tibor, Tándor Zoltán.

Kovács Balázs: Sikerült bátran és jól kezdenünk és tartani a lépést a magasabb osztályú ellenféllel szemben. A félidőben mindössze csak 7 pont volt a vendégek előnye. A harmadik negyedben az ellenfél zónája megtörte a lendületünket támadásban, ezért pontatlanokká váltunk, ami több eladott labdát is eredményezett, így a Tiszaújváros nagy előnyre tett szert a negyedik negyedre. Az utolsó negyedre sikerült ismét elkapni a ritmust és mindkét csapat több látványos kosarat szerzett. Sikerült megnyernünk két negyedet is, ami nagy dolog egy NB I. B-s csapat ellen, és egy félidőn át tudtuk tartani fizikálisan is a tempót, így nyugodtan mondhatjuk, hogy egy nagyon pozitív mérkőzésen vagyunk túl. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények, örülünk, hogy mindenki hozzá tudott tenni. Egy jó hangulatú, színvonalas mérkőzést sikerült játszanunk. Gratulálunk a Tiszaújvárosnak a győzelemhez és a továbbjutáshoz, külön Pongrácz Gergelynek a végén szerzett kosarához és sok sikert kívánunk nekik a folytatásban.