Négy győzelemmel és egy vereséggel zárt a Fodor-csapat a “B” döntőn

Leány OSB, “B” döntő. 2017.05.11-14.

Zalakaros, Móra Ferenc Általános Iskola

Rendező: Kanizsa DKK

 

Debreceni KA-DSI – Rátgéber Kosárlabda Akadémia Pécs  72-68 (19-20, 24-16, 11-21, 18-11)

DKA-DSI: Kőrösi Réka 19, Csorba Zsuzsa 10, Szabó Zita 10, Horváth Petra 8, Papp Nelli 8, Herdon Anna 7, Taricska Bianka 4, Kalmár Eszter 2, Jankó Dóra 2, Shirian Jázmin 2, Szabó Csenge -, Mondl Petra -.

Fodor Péter: Nagyon jó első félidőt produkált a csapat, főleg támadásban játszottunk kiemelkedően, hisz 43 pontot tudtunk dobni egy rendkívül jó szerkezetű csapatnak. Az is jól működött, hogy a két szerb kulcsjátékost semlegesíteni tudtuk. A 2. negyedben még nagyobb is lehetett volna a különbség, ha felesleges hibákat nem vétünk. A 3. negyedben visszaestünk mindkét oldalon és elfogyott az előnyünk. Az utolsó játékrészben már veszni látszott a mérkőzés, hisz 8 pontos hátrányban is voltunk, de a lányok extrát nyújtottak a hajrában és megfordították az eredményt. Ez egy nagyon értékes győzelem volt egy ilyen szinten menedzselt csapat ellen!

 

Debreceni KA-DSI – DVTK-ÉLKSK “B”  63-33 (15-10, 22-5, 10-12, 16-6)

DKA-DSI: Csorba Zsuzsa 18/3, Herdon Anna 11/3, Kőrösi Réka 8, Szabó Zita 7, Horváth Petra 6, Papp Nelli 5, Taricska Bianka 3, Pallai Petra 3, Kalmár Eszter 2, Szabó Csenge -, Jankó Dóra -, Mondl Petra -.

Fodor Péter: Látszott az előző meccs fáradtsága a mérkőzés elején, de a második negyed kiváló védekezése helyreállította a rendet. A második félidőt megint dekoncentráltan kezdtük, el is veszítettük a 3. negyedet. Az utolsó negyedben ismét jól játszottunk, ami egy fölényes győzelmet eredményezett.

 

Bajai NKK “A” – Debreceni KA-DSI  55-37 (15-11, 12-12, 16-5, 12-9)

DKA-DSI: Kőrösi Réka 6, Papp Nelli 6, Csorba Zsuzsa 5, Horváth Petra 5, Herdon Anna 4, Taricska Bianka 4, Jankó Dóra 3, Szabó Zita 2, Kalmár Eszter 2, Szabó Csenge -, Shirian Jázmin -, Pallai Petra –

Fodor Péter: Mivel a Rátgéber Akadémia előző este megverte a Baját tudtuk, hogy milyen eredmény kell ahhoz, hogy az első két helyezés egyikét elérjük. Igyekeztünk arra rávilágítani, hogy a győzelem mindent megold és ez esetben nem kell számolgatni.

Az első félidőben bár sok hibával játszottunk még tartottuk magunkat a továbbjutó pozícióban. A 2. félidőben viszont teljesen rossz felfogásban játszottunk, sok volt az egyénieskedés, a rossz befejezés, de még a teljesen kidolgozott helyzeteinket is elrontottuk. Az előző napihoz képest nem működött a védekezés sem hatékonyan. A legrosszabbul a lepattanók terén teljesítettünk, nagyon sok kosarat kaptunk a kizárások elmaradása miatt. Elsősorban fejben és akaratban maradtunk alul, ezzel az 5-8. helyért játszhattunk a folytatásban.

leány serdülő B döntő

Debreceni KA-DSI – Nyíregyházi Kosársuli  77-49 (25-9, 17-16, 18-6, 17-18)

DKA-DSI: Szabó Csenge 16/3, Kőrösi Réka 14, Csorba Zsuzsa 13, Szabó Zita 11, Shirian Jázmin 9, Papp Nelli 6, Jankó Dóra 3, Herdon Anna 2, Horváth Petra 2, Taricska Bianka 1, Mondl Petra -, Pallai Petra –

Fodor Péter: Az előző mérkőzés tanulságait átbeszélve, láthatóan élesen és koncentráltan kezdtünk, tulajdonképpen az első negyed eldöntötte a mérkőzést. Egy kicsit rontott ezen az utolsó negyed produktuma, de itt már igyekeztünk mindenkit többet játszatni. Jó mérkőzést játszottunk, néhány egész jó egyéni teljesítménnyel.

 

Debreceni KA-DSI – Kanizsa DKK  65-46 (21-13, 15-16, 16-11, 13-6)

DKA-DSI: Kőrösi Réka 13, Horváth Petra 10, Szabó Zita 9, Szabó Csenge 7/3, Csorba Zsuzsa 7, Herdon Anna 6, Taricska Bianka 4, Papp Nelli 4, Pallai Petra 3, Mondl Petra 2, Kalmár Eszter -, Shirian Jázmin

Fodor Péter: A hazai csapatot kellett megverni ahhoz, hogy a “B” döntő 5. helyét megszerezzük. Jól indítottuk a meccset, szépen játszva megnyugtató előnyt harcoltunk ki az 1. negyedben. Néhány saját hiba és védekezési rontás közelebb hozta az ellenfelet a félidőre. A második játékrészben egyre jobban és agresszívebben működött a védekezésünk, ami azt eredményezte, hogy az előnyünk is fokozatosan növekedett, végül meggyőző fölénnyel nyertünk és szereztük meg az 5. helyezést.

 

edzők: Fodor Péter, Fodor Ármin

 

Összegzés: Azzal a céllal érkeztünk a döntőre, hogy megkíséreljünk egy érmet szerezni a végén. Az első nap két meccse után erre nagyon jó lehetőség látszott, hisz két győzelemmel álltunk, amelyik közül az első igazán jó játékot is hozott. A jó pozíció gyengült azzal, hogy az esélyesebbnek vélt Baja kikapott a Rátgéber Akadémiától, ami egy hármas körbeverés lehetőségét jelentette. A Baja elleni nagyarányú vereség azt jelentette, hogy bár megvertük a Rátgéber Akadémiát, a körbeverés miatt csak a 3. helyet szereztük meg a csoportban.

Az alsó ág mérkőzéseit gond nélkül nyertük, ezzel négy győzelemmel és egy vereséggel zárva a küzdelmeket csak az 5. helyet tudtuk megszerezni. Ez egyébként a második legjobb mérleg volt a résztvevők közül. Ennél azt gondolom többre lettünk volna képesek, így egy kicsit csalódott szájízzel fejeztük be a küzdelmeket.

Szakmailag az látszott, hogy a törekvéseink helyesek, hisz képzettségben jó irányba haladunk, de még nem biztonsággal alkalmazunk dolgokat. Amit ez a négy nap megmutatott számunkra az az volt, hogy a védekezésünk és a támadásunk agresszivitásának szintje alacsony, a lepattanózás még nagyon sok javítást igényel, valamint akaratban, koncentrációban nagyok a hullámzások. Utóbbit bizonyítja az eladott labdák számának változásai és a tiszta könnyű helyzetek rontásai.

Tanulságos döntőn vagyunk túl, az ott szerzett tapasztalatokat a későbbi munka során igyekezünk felhasználni!