Negyedik helyen végeztek kenguruink a Megyei Válogatottak Tornáján

Jász-Nagykun-Szolnok megye – Hajdú-Bihar megye 24 – 38 (12-10, 3-11, 2-5, 7-12)

Hajdú-Bihar megye – Baranya megye 28 – 58 (10-14, 1-14, 6-22, 11-8)

Hajdú-Bihar megye – Fejér megye 36 – 51 (11-16, 4-10, 8-14, 13-11)

A csapat tagjai: Balogh Ádám, Csoma Jackson, Fekete-Gál Csongor, Foltin Lukács, Füzesi István, Halász Árpád, Kincses Boldizsár, Makray Áron, Molnár Máté, Móré Sándor, Oláh Norbert, Tóth-Sturza Márkó.

 

Gál Balázs: Az első meccsen nagyon izgulva játszottunk, bizonyítani akartak a fiúk, aminek görcsös játék lett az eredménye. Természetesen voltak nehézségek, hiszen ebben az összeállításban még soha nem játszottunk, valamint mindenki meg akarta mutatni, hogy itt a helye ezen a tornán a régió legjobbjai között, ám ez nagyon egysíkú és pontatlansággal teli játékot eredményezett. Sikerült győznünk, de érezhető volt, hogy még nem ez az igazi arcunk.

A második mérkőzésen egy erős és magas színvonalú kosárlabdát játszó csapattal találtuk szembe magunkat. A mi játékunk képe is sokat javult, ám a fault-határon (vagy néha azon is túl) védekező játékosokkal szemben nagyon keményen kellett játszanunk. Ehhez a fajta fizikális csatához még nem mindenki van hozzászokva, és ebben fel is őrlődtünk. Büszke voltam minden játékosra, mert a körülmények ellenére nagyon bátran játszottunk, és megmutattuk, hogy küzdőszellemből kiváló a gárdánk.

A harmadik meccsünkre rányomta a bélyegét a második találkozónk. Sok hiba, pontatlanság volt jellemző ránk. Akartunk, mentünk, próbáltunk, de nagyon érezhető volt a mentális fáradtságunk.

Összességében három jó mérkőzést tudtunk játszani, kihívást jelentő ellenfelek ellen. Hálás vagyok, hogy ilyen színvonalú és sebességű csapatok ellen tudtunk küzdeni. Úgy gondolom, hogy sokat tanultunk ezekből a meccsekből és minden játékos több lett ezáltal.  Büszke voltam a fiúkra, hiszen nagyon bátran hajtották végig mind a három mérkőzésüket. Köszönöm Sarkadi Ferenc, Czeglédi Károly és Vajda László kollégáimnak a munkájukat, valamint a szervezőknek a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a rangos tornán! Nagy köszönet jár a minket elkísért szülőknek, hogy idegenben is lelkesen és szeretettel buzdítottak minket!