Negyedik helyen zártak a serdülők

Negyedik helyen végzett Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc csapata az Országos Serdülő Bajnokság döntőjében, miután négy pontos vereséget szenvedett a Szombathelyi Sportiskolától. Hiába vezettek már tizenkét ponttal is a cívisvárosiak, a csoportban már egyszer legyőzött vas megyeiek vissza tudtak jönni, és a végjátékban szerzett fontos kosaraknak köszönhetően megnyerték a találkozót.

Nem a megszokott összeállításban kezdték a mérkőzést a debreceniek, Madar Krisztián ezúttal átkerült a második ötösbe. Kovács Balázs húzása jó döntésnek bizonyult, hiszen bár az első sor egy pontos hátránnyal zárta az első tíz percet, a második negyedben jóval hatékonyabbak voltak a hajdúságiak. Nem csak védekezésben, de támadásban jobbnak bizonyultak a szombathelyieknél, ráadásul ezúttal Czeglédi Bence is szépen szállította a pontokat, így a nagyszünetre már négypontos cívisvárosi vezetéssel mehettek a felek.

A második félidőben még egy lapáttal rá tudtak tenni akadémistáink, Virágh Benedek triplájával pedig kétszámjegyűre hízott a különbség (53-41). A vas megyeiek egy 8-0-s rohanással válaszoltak, de a negyed végére a 20 perc alatt 19 pontot szállító Madar Kristóf vezetésével újra magára talált a Kovács-csapat.

Tovább tartott a szombathelyiek lendülete, többször is felzárkóztak egy pontra, de mindig volt debreceni részről valaki, aki a legjobbkor állt csapata élére. A rengeteg büntetőt dobó ellenfél két perccel a vége előtt fordítani tudott, de Fekete Csongor és Madar Kristóf lélektanilag fontos kosarakat szerzett, így 73-71-es vezetést mutatott az eredményjelző 50 másodperccel a vége előtt. A vasiak egy kettő plusz eggyel újra fordítottak, sőt egy középtávolival hárommal megléptek. Az utolsó támadásból elengedett hármas lejött a gyűrűről, így a negyedik helyet szerezte meg a DKA.

A helyosztó napján a 32. születésnapját ünneplő Kovács Balázsnak és tanítványainak nem lehet oka a szégyenkezésre, ugyanis a hibátlan csoportkör után „csak” két egylabdás meccsen maradtak alul az ország legjobb négy csapata között.

Szombathelyi Sportiskola – Debreceni KA 77-73 (22-21, 14-19, 17-17, 24-16)

DKA: Pala -, Sólyom -, Balázsi 2, Virágh 9/3, Madar Kristóf 27/3, Schwarzenberger Gábor 4, Madar Krisztián 11, Csirkés -, Túri 2, Fekete Cs. 11, Sass -, Czeglédi 7.

edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Büszke vagyok a csapatomra, a torna összes mérkőzésén nyújtott teljesítményünkre. Az elmúlt három évben elvégzett munka azt gondolom, hogy látszik a csapaton, véleményem szerint jó kosárlabdát játszottunk. Összességében elégedett vagyok, sajnálom, hogy nem sikerült érmet szereznünk, a fiúk megérdemelték volna, de ez most nem csak rajtuk múlott.