Nekünk a 3×3 volt az év rendezvénye Debrecenben

Idén is meghirdették az év debreceni rendezvénye versenyt, melyen a Kossuth téren megrendezett szeptemberi U18-as 3×3 Európa-bajnokság is jelölést kapott.

A rendezvény egy ötnapos kosárfesztivál része volt, hiszen a kontinensviadal előtt a világ legjobb felnőtt csapatait magába tömörítő World Tour Masters fordulót is rendeztek a Nagytemplom előtt. A látványos csoportmeccsek, a színvonalas kísérőprogramok, és a lélegzetelállító zsákolóverseny mellett a végelszámolásnál is meglepetés született, hiszen az egész évben veretlen világelső Novi Sad Alwahda elvérzett az elődöntőben a későbbi győztes Liman ellen. A Budapest néven induló magyar válogatott nem tudta megismételni 2016-os bravúrját, ezúttal nem tudtak továbbjutni a csoportból Mohácsi Mátéék.

Az U18-as Európa-bajnokság ezt követően minden várakozást felülmúlt. A hölgyek magabiztosan továbbjutva a csoportból a nyolc között legyőzték a világbajnok franciákat, az elődöntőben a meglepetéscsapat hollandokat, a döntőben pedig a nagy esélyes vb bronzérmes oroszokat is. A szervezők is jelesre vizsgáztak, hiszen az időjárás az utolsó napon közbe szólt, és a verseny gördülékeny és biztonságos lebonyolítása érdekében átköltöztették az egész rendezvényt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba, mindezt kevesebb, mint két óra alatt.

Aki szeretne a szavazni az év eseményére, az ITT megteheti.

3x3 U18 HUN