Nem sikerült a bravúr Pasaréten

Vérbeli rangadót játszott egymással a második helyezett Vasas és a negyedik DEAC a másodosztályú női kosárlabda bajnokság 20. fordulójában. Bár a félidőben még Kovács Imre tanítványai vezettek két egységnyivel, a fővárosiak végül agresszív védekezésüknek köszönhetően 17 ponttal megnyerték a pontgazdag mérkőzést.

Hatalmas iramban kezdődött a találkozó, a csapatok nem sokat törődtek a védekezéssel. Pontosabban mindkét együttesnek meg volt a saját elgondolása, ám a nagyszerűen felkészített csapatok rendre kijátszották az ellenfél védelmét. Az agresszívan letámadó hazaiak igyekeztek labdaszerzések után gyors kosarakat szerezni, míg a DEAC felállt védelem ellen a centereire hegyezte ki játékát. A második negyedben Molnár-Vida Annáék már jobban megbecsülték a játékszert, és hátul is jóval stabilabbak voltak, így sikerült ledolgozniuk minimális hátrányukat, és két pontos fórral vonulhattak az öltözőbe.

rsz_dsc_0055

A fordulás után a hazaiak sebességet váltottak, rengeteg szerzett labdájuknak köszönhetően faképnél hagyták a hajdúságiakat, a 28. percben már 75-60-at mutatott az eredményjelző. A harmadik negyedet azonban egy 10-0-s futással zárta a DEAC, így az utolsó felvonásra újra látótávolságon belül kerültek. Kitartott a lendület a negyedik negyed elején is, két gyors kosárral egy pontra olvadt a hátrány, ám ekkor megtorpantak a debreceni egyetemisták. A pasarétiek hatalmas tempót diktáltak, Földvári Andreáék pedig kezdtek elfáradni, így hamar kétszámjegyűre nőtt a differencia. A vége megérdemelt Vasas győzelem lett, ám a 17 pontos különbség nem tükrözi hűen a játék képét. Két fordulóval az alapszakasz vég előtt a cívisvárosiak így továbbra is negyedikek, a felsőházi rájátszáshoz a hátralevő két meccsből legalább az egyiket hozniuk kell.

Vasas Akadémia – DEAC 100-83 (29-24, 16-23, 30-23, 25-13)

DEAC: Szabó R. -, Gál 16/3, Gyulai 10, Vida 27/12, Földvári 17 cserék: Foltin 4, Papp 9/3, Szendrei -, Új -, Szabó E. -.

edzők: Kovács Imre, Fodor Péter.

Kovács Imre: Az első félidőben miután összeszedtük a védekezést, szépen visszajöttünk a mérkőzésbe, és a nagyszünetben még vezettünk is. Sajnos az eladott labdák végig kísértettek minket a meccs folyamán, és ez okozta a vesztünket is.