Nem sikerült a bravúr Zalaegerszegen

Pályaválasztói jogát feladva két mérkőzést is játszott Zalaegerszegen a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DEAC leány junior csapata. A rájátszásban eddig veretlen ellenfél hétfőn és kedden is legyőzte Gyulai Jázminékat, ám szégyenkezésre nem lehet okuk a hajdúságiaknak. A megbízott vezetőedző Kovács Imre 9 játékossal volt kénytelen nekivágni a találkozóknak, ennek ellenére mindkét összecsapáson belül voltak biztató periódusok a felnőtt A-csoportos kerettel készülő játékosokkal felálló rivális ellen.

 

Zalaegerszegi KTE – DKA-DEAC 69-50 (25-11, 9-11, 20-13, 15-15)

DKA-DEAC: Szabó Evelin 7/3, Stekler 1, Gyulai 18, Halász 7, Keresztúri 7 cserék: B. Tóth 7, Mezei -, Szabó Emese 3, Rúzsa-Kiss-Schubert -.

Kovács Imre: Sajnos nem tudtuk felvenni a ritmus az ellenfél agresszív védekezése ellen, és a lepattanó csatában is elvéreztünk. Területvédekezésre váltva kiegyenlítettebb lett a játék, de támadó oldalon még mindig puhák maradtunk. Szinte felállt védelem ellen nem is tudtunk kosarat dobni,de szerzett labdákból szépen indultunk a négy A csoporttal edző játékost felvonultató ellenféllel szemben. Többször 10 pont alá jöttünk, de eladott labdák és védekezési hibák miatt nem tudtunk közelebb kerülni. Holnap próbáljuk kijavítani a hibáinkat és szeretnénk győzni.

 

DKA-DEAC – Zalaegerszegi KTE 55-62 (9-27, 25-12, 10-8, 11-15)

DKA-DEAC: Szabó Emese 4, Szabó Evelin 4, Stekler 18, Gyulai 14/3, Halász 2 cserék: Keresztúri 13, Mezei -, B. Tóth -, Ruzsa-Kiss-Schubert -.

Kovács Imre: Az előző mérkőzéshez hasonlóan kicsit az öltözőben maradtunk, végig az első negyedben összeszedett hátrányt próbáltuk ledolgozni. Míg volt ereje a csapatnak, addig szépen megoldottuk a védekezést és a támadást is a két középső negyedben, amit meg is nyertünk és csak 2 pont volt a negyedik negyed elején a különbség. Végül győzött a fáradtság, és sok hibát vétettünk főleg támadásban, igy nem sikerült a bravúr. Van mit még tanulni, de gratulálok a lányoknak, ha még a győzelem el is maradt.