Nem sikerült a döntőbe jutás a Hepp-kupában

Hullámzó mérkőzésen szenvedett vereséget a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a Hepp-kupa elődöntőjében a Vasas Akadémia ellen, így eldőlt, hogy nem védheti meg bajnoki címét a sorozatban. A szokatlan időpontban megrendezésre kerülő találkozón a pasarétiek nagy csatában, hét ponttal bizonyultak jobbnak.

Álmosan kezdték a találkozót Dr. Nagy Ágoston tanítványai, pontatlan támadásaik után rendre könnyű kosarakat szerzett az ellenfél, így a negyedik percben már 13-4-re is vezettek a fővárosiak. A folytatásban sem találta a ritmust a DEAC, a pasarétiek pedig könyörtelenül kihasználtak minden apró megingást, így a tíz pontos különbség állandósult. A negyed utolsó percében azonban Nagy Botond büntetőivel és Pék Dávid hárompontosával sikerült újra látótávolságon belülre kerülnie a hajdúságiaknak.

A második játékrészben megtalálta a sikeres támadások kulcsát a DEAC, távolról és közelről is eredményesek tudtak lenni, így hamar utolérték ellenfelüket. Ezután felváltva estek a kosarak, mindkét csapat agresszívan támadta a gyűrűt, de nagyobb különbséget egyik félnek sem sikerült kialakítania. A nagyszünet előtt Kovács Imre festékből szerzett kosarával újra egy egységnyi debreceni előnyt mutatott az eredményjelző.

hepp

A félidőben mindkét edzői stábnak akadt mondanivalója bőven, ám a fordulás után a cívisvárosiak kapták el hamarabb a fonalat. A Takács-Patkovic duó uralta a játék ezen szakaszában a palánkok alatti területet, így már hét ponttal is sikerült meglépniük ellenfelüktől. A Vasasnak láthatóan nem tetszett az eredmény alakulása, edzőjük még technikai hibát is kapott, ám a feszült percekből mégsem sikerült előnyt kovácsolnia a DEAC-nak. A sorozatosan kihagyott tiszta dobások és büntetők megbosszulták magukat, a fővárosiak pedig türelmesen kosárlabdázva három pontos vezetést szereztek a negyed végére.

A záró felvonásra sem változott a játék képe, a Vasas lassú, ám kontrolált játékkal igyekezett érvényesülni, míg a debreceni gárda továbbra sem tudta igazán saját játékát játszani. Agresszív védekezésük ezúttal csak időszakoson hozott sikert, míg felállt védelem ellen gyakran tanácstalanok voltak. Öt perccel a vége előtt nagy hajrába kezdtek a cívisvárosiak, s Nagy Botond hárompontosával és Takács büntetőjével 73-72-re zárkóztak. A következő támadásban egy már majdnem megszerzett labda után a debreceni születésű Andrássy Géza palánkos hárompontosával azonban újra levegővételhez jutottak a pasarétiek. Hiába küzdött óriásit a DEAC az utolsó percekben, ezen a napon valahogy semmi sem akart összejönni, s a végjátékban mutatott higgadt büntetőzésével a Vasas hét pontos sikert aratott, mellyel bejutott a Hepp-kupa fináléjába. A hajdúságiak holnap 10 órai kezdettel játszhatnak a bronzéremért, az ellenfél a Bonyhád csapata lesz.

2016.02.20. Budapest SYMA Csarnok

DEAC Kamilla Gyógyfürdő – Vasas Akadémia 77-84 (17-23; 24-17, 20-24; 16-20)

DEAC: Patkovic 13, Kovács 12, Gál 4, Nagy Be. 2, Nagy Bo. 22/12 cserék: Takács 7, Pék 6/6, Erdei 11/9, Vas -.

Vasas: Garamvölgyi 6, Andrássy 19/6, Katona 11/6, Surmann G. 12/6, Surmann P. 10 cserék: Zsemlye 3, Boros 15/3, Nshimba 3, Kozma 5/3, Keul -, Völgyi -, Steier -.

Dr. Nagy Ágoston: Nem kezdünk jól, nem találtunk be, így sokáig rohantunk az eredmény után. Félidőre sikerült visszakapaszkodnunk, annak ellenére, hogy a játékvezetők jobban engedték a test-test elleni küzdelmeket, mint ahogy azt mi elviseltük. Ennek következtében elkezdtünk erőlködni, de sokáig a külső dobásainkkal tudtunk kompenzálni. A harmadik negyedben jött egy nagyobb hullámvölgy, amivel teljesen lenulláztuk magunkat. Nem ment a labda, erőlködtünk, elsiettük a befejezéseket, de a Vasas jó védekezése is kierőszakolta, hogy nem sikerült a saját ritmusunkban játszani.