Nem sikerült jól a regionális döntő a kadett “B” lányoknak

Rengeteg hiányzójuk távollétében nem sikerült a bravúr Dóra Márton tanítványainak, akik így továbbra is a regionális bajnokságban szerepelnek majd tavasszal.

Nyíregyházi Kosársuli/A – DKA U16/B 126-39 (32-12, 33-7, 30-11, 31-9)

DKA: Kiss Gréta 14, Szabó Szabina 2, Árkosy Hanna 15, Szentesi Boglárka 2, Lóczi Ilka 2
Cserék: Futó Sára 2, Fehér Janka, Vasas Alida, Hegedűs Dóra 2

DVTK/B – DKA U16/B 109-39 (19-9, 25-9, 31-10, 34-11)

DKA: Kiss Gréta, Szabó Szabina 8, Árkosy Hanna 27, Szentesi Boglárka, Lóczi Ilka
Cserék: Futó Sára 4, Fehér Janka, Vasas Alida, Hegedűs Dóra

Dóra Márton: Úgy gondolom, hogy az eredményeket látva és a körülmények ismeretében nincs értelme túl mély szakmai elemzésbe kezdeni a mérkőzésekről. Helyén valóbb az őszi alapszakaszt egyben értékelni, melynek sok más mellett legnagyobb pozitívuma, hogy bejutottunk a döntőbe. A tavalyi szezonhoz hasonlóan ez idén sem volt elvárás a csapattal szemben. Főleg annak fényében nem, hogy a tavalyi keret három meghatározó játékosa ebben az évben már az akadémia U16/A csapatát erősíti. Ennek ellenére a tavalyival megegyező mérleggel (5-1) sikerült beverekednünk magunkat ebbe a döntőbe. Olyan játékosok léptek komoly szinteket, akiknek az előző szezon során csupán kiegészítő szerep jutott. Nem csak az egyéni teljesítmények, hanem a csapatteljesítmény kapcsán is minden dicséretet megérdemelnek a lányok.
Sajnos azonban a döntő előtt minden lehetséges negatív körülmény közrejátszott, így meg sem tudtuk közelíteni az alapszakaszbeli teljesítményünket csapatszinten. Volt olyan játékos, aki családi okok miatt, volt, aki betegség miatt és voltak, akik a gimnáziumi felvételik miatt nem tudtak elutazni a csapattal a döntőre. A legfájóbb csapatkapitányunk elvesztése, aki a második mérkőzés elején egy szerencsétlen eset után szenvedett fejsérülést. Innen is kívánunk neki mielőbbi felépülést! Maroknyi játékoskeretünk minden tagja maximumot nyújtott a pályán, és azon kívül is. Ennél többet nem is kértem tőlük soha. Az élet nem áll meg, igyekszünk rendezni a sorainkat és dolgozunk tovább, hogy a tavaszi alapszakaszban is a lehető legjobb formánkat tudjuk hozni, mert a kemény munka mindig kifizetődik. Az U16/A csapatnak gratulálok a győzelemhez és a feljutáshoz, sok sikert kívánok nekik az országos bajnokságban!