“Annyi energia van ebben a csapatban, hogy nem születhetett más eredmény!”

Szombaton a DEAC Kamilla Gyógyfürdő a második mérkőzését is megnyerte a Veszprém ellen a B-csoport döntőjében, így a következő szezontól kezdve ismét lesz első osztályú kosárlabdacsapata Debrecennek.

A DEAC vezetősége a szezon kezdetén nyíltan vállalta, hogy a keretet úgy igyekeznek összeválogatni, hogy az a végső győzelemre is esélyes legyen. Ennek ellenére nem kezdték jól a bajnokságot, és a télen további erősítések mellett a szakmai stábot is leváltották. Berényi Sándor segítőivel (Ráthonyi Tamással és Kádár Tamással) úgy vette át a csapatot, hogy megpróbálják elérni az előzetesen kitűzött célokat. –A játékosok, egy edzői csapat, a mögöttünk álló klub, egy család harcolta ki a sikert. Nyugodtan mondhatom, hogy itt mindenki a nap 24 órájában azzal foglalkozott, hogy nekünk csak a kosárlabdával kelljen foglalkozni. És azt gondolom, hogy ezért voltunk előrébb minden csapatnál.

rsz_bs

A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, egészen félelmetes alapszakaszt futott, volt egy 19-0-s győzelmi szériájuk, majd az elvárásoknak megfelelően a döntőbe is sikerült kvalifikálniuk magukat. Ennek ellenére az első meccsen 21 pontos hajdúsági siker született Veszprémben, mely után sokan már megelőlegezték a bajnoki címet a DEAC-nak. –A szezon legnehezebb mérkőzésén vagyunk túl, a tét mindig rányomja a bélyegét egy ilyen mérkőzésre. És bár nagyon jól kezdtünk, azt gondolom, hogy utána törvényszerű volt a visszaesés. Ez sajnos nagyobbra sikeredett, mint amit szerettünk volna. De annyi energia van ebben a csapatban, hogy nem születhetett más eredmény. Nyernünk kellett. Tudtuk, hogy nehéz lesz a feljutás, de könnyű bajnokság nem nagyon van. Szerintem nekünk van a legerősebb játékoskeretünk, de ettől függetlenül azt is tudtuk, hogy nagyon sok riválisunk jó erőkből áll. Több csapat is pályázott az első osztályba való feljutásra. Mindannyian tisztában voltunk vele, hogy ez nem lesz sétagalopp.

A Factum Sport 2013-as kiesése óta a DEAC-ban volt minden debreceni kosárbarát bizodalma, négy év elteltével pedig sikerült is kiharcolni a feljutást. Az utóbbi években már nagyon közel volt a ehhez az együttes, de csak az idei év elszánt munkája után ünnepelhettek bajnoki címet. –Most a pihenésé és az ünneplésé a főszerep, aztán szépen lassan elkezdhetjük tervezni a jövőt. Nehéz most a továbbiakról beszélni, mert mindenkinek ez a nap volt a naptárában egy piros vonallal meghúzva. Eddig terveztük a szezont, nem akartunk újabb meccset. Csak ez az összecsapás számított. Én egyelőre erre a félévre vállaltam a munkát, megmondom őszintén még nem gondolkodtam a folytatáson. Nagy megtiszteltetés lenne, ha felkérnének, hogy folytassam a munkát, de én magamat elsősorban utánpótlásedzőnek tartom, ott is terveztem a közeljövőmet.