Nemzetközi tornán jártak az u12-esek

Rangos nemzetközi tornán vehetett részt Gál Balázs és Szendrei Fruzsina U12-es csapata. A Budapesten rendezett, két napos esemény során fiataljaink olyan neves hazai csapatokkal mérkőztek meg, mint a Vasas, vagy a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, sőt, nemzetközi szinten is kipróbálhatták magukat, a német Bayern München ellen. Egyesületünk a harmadik helyen végzett, a csapat legértékesebb játékosának pedig Váróczy Gergőt választották.

2018. 12. 15.

Cívis DKA Tigrisek – FCBB (Bayern München) 29 – 77 (4-23, 2(3)-14(5), 12-27, 6-8)

Gál Balázs: Nagyon megilletődötten kezdtük a mérkőzést, amit a magas szintet képviselő Bayern keményen kihasznált. A jólképzett ellenfelünk minden hibánkat könyörtelenül büntetett, és hamar megéreztük a saját bőrünkön, hogy másfajta megoldásokat kell találnunk, gyorsabb döntéseket kell hoznunk és még magasabb szintű koncentrációra van szükségünk. A második félidőre összeszedettebbek lettünk, de a megszokottnál sokkal gyorsabb tempóban játszó németekkel így sem bírtunk.

Dávid Kornél KA – Cívis DKA Tigrisek 44 – 69 (11-14, 10(4)-16(7), 9-13, 10-16)

Gál Balázs: Rendeztük a sorainkat az első mérkőzés után és alaposan átbeszéltük, hogy mik azok a játékelemek, amikben javulnunk kell. Sokkal koncentráltabban, önzetlenebbül és alázatosabban játszottunk végig. Szép összjátékokból sikerült kialakítani a helyzeteinket, amiket magas százalékkal tudtunk értékesíteni. Védekezésben is több sikerélményünk volt, jobban tudtuk tartani ellenfeleinket, valamint a szerzett labdáinkból vezényelt támadásaink is nagyrész kosárral végződtek.

 

  1. 12. 16.

Cívis DKA Tigrisek – VASAS Akadémia 27 – 67 (7-21, 7(5)-4(7), 2-17, 6-18)

Gál Balázs: Az előző napi hibáinkat szerettük volna csökkenteni, ennek szellemében léptünk pályára. Egy újfent magas színvonalat képviselő ellenféllel találtuk szembe magunkat, akik agresszívan és komoly technikai repertoárt bemutatva játszottak ellenünk. Akartunk, küzdöttünk, de apró figyelmetlenségeink folyamatosan megbosszulták magukat. A második félidőben már érezhetően fáradtabban voltunk mentálisan is, így nehezen tudtunk átjutni a Vasas kemény védelmén. Próbáltunk csapatként dolgozni, de ma jobb volt nálunk budapesti ellefelünk.

Összességében nagyon hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk egy ilyen rangos tornán, ilyen nagyszerű csapatok ellen. A célunk egyértelműen az volt, hogy tanuljunk a mérkőzéseinkből, újabb tapasztalatokat szerezzünk. Én úgy gondolom, hogy megértették a játékosok, hova kell eljutnunk, és milyen szegmensekben kell fejlődnünk ahhoz, hogy még sikeresebbek lehessünk. Bizonyítani szerettünk volna komoly ellenfelek ellen, ami többé-kevésbé sikerült is. Büszke vagyok a srácokra, megyünk tovább!
A csapat tagjai:

Balogh Ádám, Fazekas Botond, Fekete-Gál Csongor, Foltin Lukács, Gulyás Zénó, Makray Áron, Mikáczó-Nagy Bendegúz, Molnár Máté , Schmidt Péter, Úr Alex, Vágó Dániel, Váróczy Gergő, Wágner Ferenc

Edzők: Gál Balázs és Szendrei Fruzsina

Vasas