Országos döntőben a serdülők!

Második helyen végzett a Debreceni Kosárlabda Akadémia-DSI serdülő csapata a rájátszás utolsó tornáján, ezzel hatalmas meglepetésre kiharcolták az országos nyolcas döntőn való részvételt. Sarkadi Ferenc tanítványai szombaton azzal a Nyíregyházával találkoztak az első mérkőzésen, akik az alapszakaszban háromszor is legyőzték őket. Ezúttal sem indult jól a találkozó, a harmadik negyedre már 15 pontos előnyt harcoltak ki a nyírségiek, de a Turcsik Simon vezette hajdúságiak óriásit hajrázva megfordították a mérkőzést, s öt pontos győzelmet arattak.

A nap második meccsén a Pécs következett, és a délelőtti sikertől feltüzelve állva hagyta jóval esélyesebb ellenfelét a DKA-DSI. A nagyszünetben már 15-el is vezettek Tóth Zoltánék, ám a fordulás után szinte pillanatok alatt eltűntették a differenciát a baranyaiak. Másfél perccel a vége előtt a vezetést is átvették, ám a Kalassai Martin vezette debreceniek nem estek össze, és heroikus küzdelemben egy pontos sikert arattak. Mivel a házigazda Kőbánya is két sikerrel zárta a szombati játéknapot, így eldőlt, hogy a Debreceni Kosárlabda Akadémia U14-es csapata biztosan ott lesz a május végén megrendezésre kerülő országos döntőben. Vasárnap egy már tét nélküli találkozón a házigazda Zsíros Akadémia Kőbánya ellen játszottak, és bár ismét nagyot küzdöttek Sarkadi Ferenc tanítványai, végül a fővárosiak 6 pontos sikert arattak.

kalassai martin

Debreceni KA-DSI – Nyíregyházi Kék Cápák 68-63 (12-17, 17-20, 21-17, 18-9)

DKA-DSI: Madar Kristóf -, Holléry Balázs -, Virágh Benedek 2, Madar Krisztián 2, Lovas Botond 13/3, Szabó Péter -, Kiss Marcell -, Turcsik Simon 25, Tóth Zoltán 11, Pallás Tamás 2, Kalassai Martin 15/3, Fróna Benjámin -.

 

Kosárlabda Akadémia Pécs – Debreceni KA-DSI 71-72 (19-20, 10-24, 19-14, 23-14)

DKA-DSI: Madar Kristóf 8, Holléry Balázs -, Virágh Benedek 5/3, Madar Krisztián 11, Lovas Botond 10, Szabó Péter -, Kiss Marcell -, Turcsik Simon 4, Tóth Zoltán 2, Pallás Tamás 2, Kalassai Martin 24/6, Fróna Benjámin -.

 

Debreceni KA-DSI – Zsíros Akadémia Kőbánya 58-64 (14-20, 9-18, 18-10, 17-16)

DKA-DSI: Madar Kristóf 6, Holléry Balázs 4, Virágh Benedek -, Madar Krisztián -, Lovas Botond 5, Szabó Péter -, Kiss Marcell 2, Turcsik Simon 5, Tóth Zoltán 10, Pallás Tamás 2, Kalassai Martin 25/6, Fróna Benjámin -.

edzők: Sarkadi Ferenc, Erdei Ádám

 

Sarkadi Ferenc: Nagyon büszke vagyok a fiúkra, a szezon előtt nem gondoltuk volna, hogy sikerül kiharcolni az A-döntőt, de ez nem a véletlen műve, nagyon sok munka van mögöttünk. Hónapról-hónapra iszonyú kemény munkával jöttünk fel a szezon során, melynek most érett be a gyümölcse. A nyíregyházát jól ismertük, hiszen háromszor is találkoztunk már velük, meggyőződésem, hogy most játszottak a legjobban. Tudtuk, hogy a győzelem kulcsa az lesz, hogy semlegesíteni tudjuk e a kettő-kettő elleni játékukat. Bár elég sokat hibáztunk, sikerült a második félidőben felpörgetnünk a védekezésünket, aminek köszönhetően sok labdát szereztünk. A végjátékban átvettük a vezetést, és igazi csapatkén harcolva megnyertük a találkozót.

A Pécs ellen talán a szezon eddigi legjobb félidejét produkáltuk, mellyel megnyugtató előnyt szereztük. A Pécs viszont van olyan jó csapat, hogy 15 pontról is vissza tudott jönni a mérkőzésbe, ráadásul a közel kétméteres centerükről két játékosunk is kipontozódott. A meccset gyakorlatilag center nélkül fejeztük be, és a fiúk láthatóan elfáradtak, de végül óriási küzdelemben megnyertük ezt az egylabdás mérkőzést. A Kőbánya ellen nagyon rosszul kezdtünk, és bár tét nélküli volt a találkozó, így is hatalmasat harcoltak a fiúk, és ismét nagy hátrányból fordítottunk. A végjátékra sajnos már nem maradt energiánk, és Lovas Botit sem tudtam már játszatni, de így is le a kalappal a fiúk előtt. Gratulálok az egész csapatnak!