Regionális döntőbe jutottak a kadett lányok!

Végletekig kiélezett mérkőzéseket vívtak Dóra Márton tanítványai a leány regionális kadett bajnokság harmadik fordulójában, Tiszaújvárosban. A PAFC Basket csapatát a harmadik negyedbeli megingás ellenére végül egy ponttal felülmúlták u16-osaink, azonban a DVTK ellen óriási küzdelemben alulmaradtak. Ezzel az is eldőlt, hogy lányok sikerrel kvalifikálták magukat a regionális döntőbe!
Leány regionális kadet bajnokság 3. forduló
2018. 12. 09. Tiszaújváros

DKA U16/B – PAFC Basket 71-70 (20-17, 25-11, 9-27, 17-15)

DKA U16/B: 
Kiss Gréta 19, Bukovinszky Luca 20, Árkosy Hanna 17, Szentesi Boglárka 11, Lóczi Ilka.
Cserék: Vasas Alida, Fehér Janka, Szabó SZabina 4, Walke Tamara, Hegedűs Dóra

Edző: Dóra Márton

Dóra Márton: Az első félidő olyan volt mint egy álom, a második pedig mint egy rémálom. Szerencsére az utolsó pillanatban sikerült felébrednünk belőle és a magunk javára fordítani a mérkőzést. Tovább kell dolgoznunk azon, hogy 40 percig egyenletes teljesítményt tudjunk nyújtani, mert az ilyen megingások nagyon megnehezítik az életünket és könnyen megbosszulhatják magukat. Az első félidőben és az utolsó két percben láthattuk, hogy mire vagyunk képesek, ha igazán akarjuk. Nem szoktam kiemelni senkit, de most muszáj megemlítenem Árkosy Hannát, aki egy kiváló csapatvédekezéssel megszerzett labdából az utolsó másodpercekben bátran magára vállalta a kosárszerzést. Büntetőket harcolt ki, majd higgadtan értékesítette is az elsőt. Illetve Szentesi Boglárkát, aki a kihagyott második büntető utáni támadó lepattanóból szerzett bravúros kosarat, mellyel megszerezte a csapatnak a győzelmet jelentő két pontot.

DVTK ÉLKSK T – DKA U16/B 71-65 (28-16, 23-19, 8-16, 12-14)

DKA U16/B : Kiss Gréta 22, Bukovinszky Luca 12, Árkosy Hanna 18, Szentesi Boglárka 2, Lóczi Ilka 3
Cserék: Vasas Alida, Fehér Janka, Szabó Szabina 2, Walke Tamara, Hegedűs Dóra 6

Edző: Dóra Márton

Dóra Márton: Ez egy igazi gladiátor harc volt. Kár, hogy mi itt az akadémián kosárlabdázókat képezünk és nem gladiátorokat. Minden tiszteletem a lányoké, hogy a nem kevés nehézség ellenére az utolsó percig küzdöttek és nem adták fel. Sajnos a győzelmet nem sikerült kiharcolnunk, de életreszóló tapasztalatokat szereztünk mindannyian. A csapat ezen a mérkőzésen bebizonyította, hogy amit tud, azt bármilyen körülmények között tudja legyen az bármi, az esélyesség terhe, meccs előtti vagy közbeni sérülés. Ha igazán odatesszük magunkat, többre vagyunk képessek, mint gondolnánk. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is bejutottunk a regionális döntőbe, ahol csakúgy, mint az alapszakasz során az lesz a célunk, hogy a legjobb formánkat hozzuk. Gratulálok a csapatnak!