Régiós döntőben a kadett lányok

Kadett Leány Regionális, 3. forduló, Nyíregyháza 2017. december 3.

Debreceni KA „A” – MVSI Vadmacskák 51-45

DKA: Kőrösi Réka 11, Horváth Petra 6, Herdon Anna 6, Papp Nelli 6, Mondl Petra 5, Csorba Zsuzsa 5, Shirian Jázmin 4, Pallai Petra 4, Szabó Csenge 4.

Dara Lilla: A mérkőzés elég nehézkesen indult mindkét csapat számára. Nem jöttek be a külső dobásaink, valamint a védekezésünk sem állt össze az első félidőben, amit védekezésben kértünk azt sajnos nem sikerült megvalósítani. A második negyedben sok felesleges faultot ütöttünk be, ami megadta a lehetőséget az ellenfélnek, hogy átvegye a vezetést, így a félidőben 5 ponttal sikerült meglépniük tőlünk. A harmadik negyedben sikerült a mentalitásunkon változtatni és már palánk alól is megvoltak a pontjaink, így át is tudtuk venni a vezetést. Nem utolsó sorban a 2-3-as zónavédekezésünk eredményesnek bizonyult és voltak belőle labdaszerzéseink, így át is vettük a vezetést. A negyedik negyed pedig döntetlennel zárult, így következett a hosszabbítás, ami miatt külön dicséret illeti a lányokat, hogy volt ennyi lelki erejük küzdeni és végül hat ponttal megnyertük a ráadást.

 

DVTK Akadémia „B” – Debreceni KA „A” 65-60

DKA: Kőrösi Réka 30, Szabó Csenge 10, Papp Nelli 8, Shirian Jázmin 4, Horváth Petra 2, Csorba Zsuzsa 2, Mondl Petra 2, Pallai Petra 2.

Dara Lilla: A mérkőzést nagyon jól indítottuk, mindent megcsináltak a lányok, amit kértünk tőlük. Volt végre indítás kosarunk nem is egy. Majd a második negyedben kicsit elbíztuk magunkat, amit az ellenfél ki is használt a külső dobásaik révén. Így a 10 pontos előnyünk a második negyed végére 1-re csökkent. A második félidőben már a támadásunk is szétesett nemcsak a védekezésünk. Egyénileg próbáltuk megoldani a dolgokat ahelyett, hogy csapatjáték lett volna, sokat hibáztunk, a ziccereink is kimaradtak és számos labda kicsúszott a kezünk közül. A negyedik negyed biztatóan indult, sikerült is átvennünk a vezetést, azonban egy hárompontos megpecsételte a sorsunkat és ezt követően 8 ponttal vezetett a DVTK. A lányok ekkor sem adták fel és a végjáték előtt egy perccel már csak két pont volt a különbség. Sikerült személyi hibára kényszeríteni őket, így büntetőket dobhattunk, amiket sajnálatos módon nem tudtunk értékesíteni, így végül 5 ponttal maradtunk alul.

Összefoglalva két nagyon szoros mérkőzést játszottunk, és mindkét esetben a saját dolgunkat nehezítettük meg. Azonban rendkívül pozitív volt, hogy a lányok az utolsó pillanatig küzdöttek, aminek külön örültünk. A két mérkőzésből jól látszott, hogy a palánk alatt megvannak a pontjaink, ha sikerül megjátszanunk a centereinket. A mezőnyjátékosoknak ehhez kell partnereknek lenniük a jövőre nézve, valamint a dobószázalék javítása lesz a cél, hogy érvényesíteni tudjuk a tiszta helyzeteinket. Külön öröm volt nézni, hogy a zónavédekezésünk már kezd összeállni, ez a továbbiak tekintetében még előnyünkre válhat. Mindkét mérkőzésen igyekeztünk minden jelen lévő játékosunknak lehetőséget adni, hogy pályára léphessenek. Örvendetes, hogy a pályára lépő 12 játékosból az egyik mérkőzésen 9-en, a másik mérkőzésen 8-an tudtak kosarat szerezni. Sajnos mindkét mérkőzésen hadilábon álltunk a kiharcolt büntetődobások értékesítésében. A Nyíregyháza mögött csoportunkban a 2. helyen végeztünk, folytatás januárban a régiós döntőben.