Serdülő “B”: Értékes tapasztalatszerzés Tiszaújvárosban

Fiú Serdülő Regionális Bajnokság 2. forduló

„A” csoport – Tiszaújváros, 2017. március 11. szombat.

Tiszaújvárosi Phoenix KK – Ziccer Tigrisek 75 – 51 (22-14, 23-8, 10-15, 20-14)

ZITI: Csirkés Péter 10/3, Vas Dániel 3, Juhász Balázs 3, Pala Sándor 8, Czeglédi Bence 11/3, Csoknyay Bertalan 1, Túri Viktor 3/3, Kalmár Péter 2, Schwarczenberger Gábor 6, Orosz Péter 4, Gorzsás Márton, Sturman Máté.

 

Kovács Balázs: Sajnos rosszul kezdtük a mérkőzést, nagyon pontatlanok és bátortalanok voltunk támadásban, így könnyű kosarakat engedélyeztünk ellenfelünknek. Az első negyed végére sikerült visszajönnünk a mérkőzésbe, de ekkor két butaság miatt újra nyolc lett közte. A második negyedben az ellenfelünk korosztályidegen védekezésének köszönhetően elhúzott, behúzódó védekezésükből szerzett lepattanók után, rendre leindítottak bennünket. A második félidőben nagyobb agresszivitással mentünk fel a pályára és sokkal határozottabb védekezéssel sikerült megnyernünk a 3. negyedet. A negyedik negyedben többet cserélve a védekezésünk egy kicsit felpuhult, így kaptunk pár könnyű kosarat, de a támadásaink továbbra is megfelelőek maradtak. Sajnos az első félidő miatt a győzelemre nem volt lehetőségünk, ellenben sikerült egy jó 25 percig jól kosárlabdázni, ami bíztató a jövőre nézve. A hibáinkból tanulunk, és igyekszünk jobb kosárlabdázók lenni.

rsz_serdülő_fiu_b

Ziccer Tigrisek – Beszterce KK 50 – 84 (8-15, 5-18, 18-22, 19-29)

ZITI: Kalmár Péter 5, Csirkés Péter 7, Orosz Péter 3, Vas Dániel 10, Csoknyay Bertalan 4, Sturman Máté 2, Gorzsás Márton 6/3, Czeglédi Bence 11, Pala Sándor 2, Juhász Balázs, Schwarczenberger Gábor, Túri Viktor

Kovács Balázs: A bajnoki szezon leghasznosabb mérkőzését játszottuk, amiért köszönet jár ellenfelünknek. A mérkőzés közel felében letámadtak és nagy sebességgel kosárlabdáztak a salgótarjániak, így szakmailag igazán hasznos mérkőzést játszottunk. A fizikailag erősebb ellenféltől sajnos egy-két játékos megijedt, és az első negyedben nagyon gyengén büntetőztünk, de ahogy megjött az önbizalmunk támadásban és védekezésben egyaránt, úgy javultunk játékban és eredményben is. A letámadásunk egészen jól működött, sok hibára tudtuk késztetni ellenfelünket. A második játékrészben és a második félidőben minket is letámadtak, ami néhány embernél problémát is okozott, és sajnos időt kellett kérni, hogy rendezzük a sorokat. Ezt követően sikerült azért kevés hibával megoldani a labdafelhozatalt. Összességében nagyon jó és hasznos mérkőzést játszottunk egy jó szellemű ellenfél ellen, akinek gratulálunk a győzelemhez.