Siker a házigazda ellen, az ötödik helyért játszhatnak a kadettek!

A házigazda Soproni Sportiskola legyőzésével biztossá vált, hogy az 5-6. helyért léphet pályára Erdei Ádám és Kovács Balázs csapata a Kiemelt Kadett Bajnokság országos döntőjének utolsó játéknapján.

Debreceni KA – Soproni Sportiskola 84-80 (23-12, 26-18, 16-24, 19-26)

DKA: Madar Kristóf 3/3, Turcsik 17/3, Kalassai 27/12, Papy 6/3, Fekete.

Csere: Schwarczenberger 2, Lovas 25/9, Tóth, Madar Krisztián 4, Sajgó, Holléry, Virágh.

Edzők: Erdei Ádám, Kovács Balázs

Kitűnően rajtoltak fiataljaink, akik rendkívüli dobóformájukat ma sem hagyták a szállodában: első három támadásukat kivétel nélkül triplával fejezték be, ezzel állva hagyván a hazaiakat. (9-1) A folytatásban a debreceniek továbbra is ellenállhatatlanul céloztak a 6,25-ösön túlról, így 23-12-es előnnyel vonulhattak a rövid szünetre.

A lendület kitartott a második negyedben is, Erdei Ádám tanítványai a Kalassai-Lovas páros vezetésével a játékrész közepére tekintélyes, tizenhat pontos vezetésre tettek szert. (36-18) Hiába kértek időt a soproniak, az olló tovább nyílt, félidőben 49-30 állt az eredményjelzőn.

Sajnos azonban borítékolható volt, hogy nem lehet negyven percig ilyen hőfokon kosárlabdázni, a fordulás után mindössze 4 minutum leforgása alatt tízen belülre kerültek a Hajnal Kristóf vezette házigazdák. (49-40) A hajdúságiak szekerét Lovas Botond húzta ki a gödörből, egymás után szerzett 7 pontjával ismét kétszámjegyűre nőtt a differencia. (65-54)

A Sopron nem adta fel, egy 6-0-s futással ismét nyomás alá helyezték a mieinket. (65-60) Ezt követően hosszas gólváltás következett, egy kosár itt, egy ott, állandósult a két támadásnyi különbség. A végjátékhoz közelítve egyre fogyott a szusz a debreceni fiatalokból, aminek köszönhetően egy perccel a lefújás előtt Gróf Maximilián egyenlíteni tudott. (78-78) Amint veszélybe került a győzelem, Kalassai Martin kulcsemberhez méltó módon magához ragadta a kezdeményezést, és egy borzasztóan fontos triplát süllyesztett el a soproni gyűrűben. (81-78) Innentől faultkényszerbe kerültek a hazaiak, de játékosainknak nem remegett meg a keze a büntetővonalról, így Debrecen-Szolnok mérkőzést rendeznek vasárnap az ötödik helyért.