Sikeres rajtot vettek csapataink a Kenguru Kupában!

Október utolsó hétvégéjén elrajtolt a Kenguru Kupa, több debreceni csapat érdekeltségével. A Varga Ádám vezette Cívis DKA Tigrisek két sima győzelemmel kezdtek Nyíregyházán,  csak úgy, mint Bajusz György és Új Dorottya csapata, a hazai pályán parkettre lépő Cívis DKA Fehértigrisek. Nem maradtak adósak a jó eredménnyel Czeglédi Károly tanítványai sem, a Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok a BKG Ebes legyőzésével indították a bajnoki idényt.

Nyíregyházi Kék Cápák – Cívis DKA Tigrisek 17-103 (2-22,4-44,9-21,2-16)

Cívis DKA Tigrisek: Szabó Máté 25, Pákh Milán 21, Debreczeni Ádám 16, Melczer Bernát 10, Székely Bence 8, Tóth Bálint 8, Nyika Roland János 4, Bera Károly 3, Szuhi Dávid 3, Huszka Dániel Zsolt 3, Király Patrik 1, Kotormán Mihály Ádám 1

Varga Ádám: Első mérkőzésünk volt az idei szezonba, így nem tudtuk mire számítsunk. Úgy mentünk ki a pályára, hogy amiket gyakorlunk edzésen megpróbáljuk megvalósítani. Nagyon szép játékkal sikerült nyernünk.

 

Cívis DKA Tigrisek – NyKK Eötvös 69-22 (9-2,19-11,11-8,30-1)

Cívis DKA Tigrisek: Székely Bence 14, Bera Károly 12, Szabó Máté 11, Szuhi Dávid 10, Melczer Bernát 6, Tóth Bálint 5, Pákh Milán 5, Debreczeni Ádám 3, Nyila Roland János 2, Kósa Csaba Attila, Király Patrik, Huszka Dániel Zsolt.

Varga Ádám: Mintha egy másik csapat jött volna ki az öltözőnkből, mintha elfelejtettük volna kosárlabdázni. Rengeteg kihagyott ziccer és eladott labda jellemezte a játékunkat. Egy korai időkéréssel rendeztük a fejeket, és megszereztük a második győzelmünket.

 

image1

 

Cívis DKA – Fehértigrisek – Nyíregyházi Zsákoló Zsiráfok  86 – 10 (18-1, 23-0 /6-2/ 22-4, 17-3)

Cívis DKA Fehértigrisek: Diviánszky Lilla 4, Fárbás Emma 22, Kiss Nikolett 1, Farkas Laura 13, Szántai Szonja, Labancz J. Lujza 8, Tóth Sára 8, Papp Dorottya 3, Csukás Dalma 7, Tajti Dóra 22, Becsky Zsófia, Kánya Emma, Pásti Bianka 2, Szőke Hanna

Edzők: Bajusz György, Új E.Dorottya

 

Bajusz György: Először is: nagy gratuláció a csapatnak! Nagyon szép és értékes győzelemmel kezdtük a bajnokságot. Minden taktikai utasítást betartva, jó védekezéssel, jó együttműködéssel a támadásokban és sok remek egyéni teljesítménnyel sikerült legyőznünk a „szomszédvár” Nyíregyháza csapatát. A legnagyobb edzői öröm: az edzéseken mutatott teljesítmények legjavát a mérkőzésen, éles versenyhelyzetben is viszontláthattuk.

 

 

Hajdúböszörményi TE – Cívis DKA-Fehértigrisek 13-76 (0-24, 2-14 /7-7/ 4-16, 0-15)

 

Cívis DKA Fehértigrisek: Diviánszky Lilla 1, Fárbás Emma 7, Kiss Nikolett 7,
Farkas Laura 2, Szántai Szonja 2, Labancz J.Lujza 7, Tóth Sára 1, Papp Dorottya 2, Csukás Dalma 6, Tajti Dóra 16, Becsky Zsófia, Kánya Emma 2, Pásti Bianka 6, Szőke Hanna 24

Edzők: Bajusz György, Új E.Dorottya

 

Bajusz György: Második meccsünkön is jól védekezett csapatunk, s a megszerzett labdák (56!) jó részét sikerült gólra is váltani. Örömmel láttuk, hogy egyre gyakrabban alakul ki csapatjáték, szép passzokkal hozzák helyzetbe és szolgálják ki egymást a lányok, és védekezésben is egyre többen figyelnek a besegítésre és a lepattanókra.
Ezzel a két győzelemmel feljutottunk a „B” csoportba, ahol már – várhatóan – fiú csapatok ellen is kell bizonyítanunk. Köszönjük ellenfeleinknek a sportszerű mérkőzéseket és szép számú nézőinknek (szülőknek és az NB I-es csapat tagjainak) a szurkolást!

bajusz

 

 

BKG EBES – Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok   23-27 (4-10, 6-4 /6-4/ 3-8, 4-1)

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok: Borsi Bendegúz 15, Sain Benjámin 4, Olcsák Zsigmond 2, Erdei Tibor 2, Erdei Zsolt 1, Szilágyi Zoltán 1, Görömbey Tamás 1, Jánosi Sándor 1, Antal Emma, Németh Panna, Tóth Bogláka, Hornyacsek Botond.

Edzők: Czeglédi Károly, Czeglédi Balázs

 

Karcagi SE – Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok   70-20 (12-2, 13-2 /8-5/ 15-4, 22-7)

Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánok: Olcsák Zsigmond 7, Borsi Bendegúz 6, Sain Benjámin 4, Tóth Boglárka 1, Erdei Zsolt 1, Szilágyi Zoltán 1, Antal Emma, Németh Panna, Hornyacsek Botond, Erdei Tibor, Görömbey Tamás, Jánosi Sándor.

Edzők: Czeglédi Károly, Czeglédi Balázs

Czeglédi Károly: A tizedik idényét kezdte meg az Oroszlánok Debrecen kosárlabda csapat, immár Cívis DKA Dózsa-Gönczy Oroszlánokként. Ez sok év, és a sok év alatt rengeteg kosárlabdázó gyermek kezdte itt a sportolást az alapoktól indulva. Ez az idén sem lesz másként, hiszen a benevezett 12 gyermekből 10-nek ez volt élete első U11-es hétvégéje. Ez valahol nagy öröm, csakúgy, mint az, hogy mindezzel együtt már az első mérkőzésünket győzelemmel kezdtük a BKG EBES ellen. A második mérkőzés egy nálunk jóval erősebb karcagi csapat ellen zajlott, akik ellen nagy tapasztalás volt ez a találkozó számunkra. Örülök, hogy összeálltunk, versenyzünk és hiszem azt, hogy ez a bajnoki idény is nagy tanulást fog jelenteni a kis Akadémiai kosarasaink számára.

cz

Cikkünk hamarosan frissül negyedik csapatunk, a Cívis DKA TK Rakéták eredményeivel.