Szombaton bajnok lehet a DEAC

A feljutás kapujában áll a DEAC Kamilla Gyógyfürdő férfi kosárlabdacsapata, miután a múlt héten elvette a nyugati bajnok Veszprém pályaelőnyét. A két győzelemig tartó párharc második mérkőzését szombaton 17 órától rendezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

21 pontos győzelmet aratott a DEAC a döntő első mérkőzésén idegenben, így már csak egy győzelemre vannak az első osztályba való feljutástól. Bár a 71-92-es hajdúsági siker sima mérkőzésről árulkodik, nem szabad leírni az alapszakaszban zsinórban 19 győzelmet is szerző Veszprémet. –Nagyon jó csapat az ellenfelünk, nem véletlenül jutottak el a döntőig. Azt gondolom, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést, de azért az látszott, hogy nem engedhetünk ki egy másodpercre sem. Igyekeztünk betartani az előre megbeszélt utasításokat, és bár nem tudtuk teljesen a saját játékunkat játszani, a végére magabiztos győzelmet arattunk. –vélekedett az odavágón 22 pontig jutó Szabó Miklós.

rsz_dsc_0105

A szombati összecsapáson már játszhat az első mérkőzést eltiltás miatt kihagyó Körtélyesi Gergely is, aki igazi vezére csapatának. A veszprémieknél múlt héten mindössze hét játékos lépett pályára, de így az A-csoportban hosszú éveket lehúzó erőcsatár visszatérésével valamelyest bővül a vendégek rotációja. –Meg kell próbálnunk a múlt hetihez képest még egy lapáttal rátenni, az érződött, hogy mi jobban bírjuk a gyors tempót. Körtélyesire természetesen külön figyelmet kell majd fordítanunk, mert képes nagyon elkapni a fonalat, de nekünk elsősorban önmagunkkal kell majd foglalkoznunk. Ha szombaton is önzetlenül és lendületesen játszunk, akkor lezárhatjuk a párharcot. –mondta a második felvonásról a rutinos center.

A debreceni kosárlabdabarátok már régóta vágynak egy stabil alapokkal rendelkező első osztályú klubra, melyhez most nagyon közel került a DEAC. A korábban a Vadkakasokban és Factumban is megforduló Szabó azonban egyelőre még óvatosan fogalmaz. –Nekünk játékosoknak egyelőre csak a szombati meccsre kell fókuszálnunk, nem szabad elbíznunk magunkat, éppen ezért nem is készülünk előre semmivel, de természetesen örülnénk neki, ha sikerülne visszatérni az élvonalba. –zárta szavait Szabó.