Szoros meccseken maradtak alul a kadett lányok

Kadett regionális bajnokság 2. forduló, 2018. február 25. Kecskemét

DKA „A” – Nyíregyháza 53 : 56 (18-15,11-14,13-8,11-19)

DKA: Kőrösi Réka 10, Szabó Zita 10, Szabó Csenge 8/6, Csorba Zsuzsó 7/3, Pallai Petra 6, Shirian Jázmin 4, Salamon Zsófia 2, Horváth Petra 2, Papp Nelli 2, Mondl Petra 2.

edzők: Kozák István, Dara Lilla

Kozák István: Felemásak az érzéseim a mérkőzéssel kapcsolatban. Egyrészt a szezonban most játszottunk a legjobban a Nyíregyháza ellen, másrészt a végén nem tudtuk feltenni az „i”-re a pontot. Az utolsó percig vezettünk, a 4. negyed elején majd 10 pontos előnyt sikerült kialakítani. Sajnos az utolsó percben kétpontos előnynél két büntetőt hibáztunk, majd az ellenfél bedobta a büntetőit. Támadtunk a győzelemért, a ziccer kimaradt, a hátralévő 7 másodpercben az ellenfél jöhetett az időkérése után. Csapathibánk már meg volt, nem ütöttünk oda, nem engedtünk közeli dobást, azonban az utolsó pillanatban rádobott távoli dobásuk beesett, így kikaptunk 3 ponttal. Úgy gondolom, jó úton járunk, azonban, meg kell tanulnunk befejezni a mérkőzést. Sajnos még mindig rengeteg az eladott labdánk.

 

DKA „A” – Kecskemét 53 : 66 (18-19,19-12,7-11,9-24)

DKA: Szabó Zita 14, Papp Nelli 11, Szabó Csenge 9, Kőrösi Réka 9, Pallai Petra 4, Shirian Jázmin 3, Csorba Zsuzsó 1, Salamon Zsófia 1, Mondl Petra 1 pont.

edzők: Kozák István, Dara Lilla

Kozák István: Jó első félidő után elfáradtunk, jöttek az eladott labdáink, az utolsó negyedre teljesen szétestünk. Hozzátartozik a történethez, hogy Kőrösi Réka a második félidő elején villámgyorsan kipontozódott, és mintha a játékvezetőknek is szóltak volna, az ellenfél összes, dobásunk közbeni védekezését szabályosnak ítélték. Megtapasztalhattuk a jövőbelátó játékvezetést is, hamarabb megfújták a faultot ellenünk, minthogy megtörtént volna az eset.

Összességében a jelenlévő játékosainkat forgatva, mindenki pályára tudott lépni, sokan szereztek kosarat. Javultunk büntetőzésben, lepattanózásban, kommunikációban. Sajnos még mindig rengeteg az eladott labdánk, meg kell tanulnunk higgadtnak maradni a végjátékban, és számunkra kedvezően befejezni a mérkőzést.

rsz_dka_leány_kadett