Thriller mérkőzésen búcsúzott a kupából a DEAC

Egypontos vereséget szenvedett a DEAC Kamilla Gyógyfürdő Hódmezővásárhelyen, ezzel búcsúzott a Hepp-kupából. A rendkívül hullámzó találkozó legvégső pillanataiban még két ponttal vezetett Ferenczi Tamás együttese, ám egy utolsó másodperces hárompontossal végül a hazaiak szerezték meg a győzelmet.

Ezúttal Farkas Attila és Kovács Imre nem tudta vállalni a játékot, Lajsz Gergely viszont visszatért betegsége után, így legalább egy klasszikus center volt a keretben. A feldobás után hatalmas iramban kezdődött a találkozó, a dobóversenyből a hazaiak jöttek ki jobban. A negyed feléig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a hazaiak egy ritmusváltásnak köszönhetően megléptek, ráadásul Pavlovics utolsó másodperces hárompontosával kétszámjegyűre nőtt a különbség.

A folytatásban védekezést váltott a DEAC, amelynek meg lett a gyümölcse. A vásárhelyieknek érezhetően nem tetszett az agresszív letámadás, ráadásul támadásban is elkapták a fonalat a cívisvárosiak. Molnár András és Lajsz Gergely nagyon jól működött együtt, így 14 pontos hátrányból sikerült visszajönni, sőt a nagyszünetben 38-41-t mutatott az eredményjelző.

rsz_lajszg

A térfélcsere után sem állt le a DEAC, lendületes kosárlabdát bemutatva tovább növelte a különbséget. A 25. percben Brane Savic kettesével már 9 is volt közte (44-53), de a hazaiak még időben reagáltak, s két hárompontossal gyorsan visszajöttek a mérkőzésbe. Hiába kért időt a debreceni szakmai stáb, a hazaiak lendülete nem tört meg, Szabó Péter ziccere után már náluk volt az előny.

Az záró felvonásban végig döntetlen közeli volt az állás, hol egyik, hol másik gárda vezetett. A döntés a végjátékra maradt, már csak két perc volt hátra, mikor 75-74-et mutatott a tábla. Lajsz közelijére Kelemen válaszolt, majd Molnár András értékesített négy büntetőt (80-77). Az ellentámadásból Vas Péter egy kilenc méteres hárompontossal egyenlített, így egy támadása maradt a DEAC-nak. A szépen végigjátszott figura végén Savic közelijét Lajsz tette vissza (80-82), de még mindig volt hátra két másodperc. Az időkérés után újra Vashoz került a labda, akinek fordulásból elengedett triplája a palánkról bepattant. A legjobb nyolc közé ezzel a Hódmezővásárhely jutott a kupában, a DEAC-nak az elmúlt három szezon után így nem sikerült kiharcolnia a négyes döntőbe jutást.

 

Vásárhelyi Kosársuli – DEAC Kamilla Gyógyfürdő 83-82 (27-17, 11-24, 25-18, 20-23)

DEAC: Savic 13, Erdei 12/6, Velkey 8, Molnár 23/6, Lajsz 23 cserék: Varga -, Kósa 3/3, Pék -.

Ferenczi Tamás: Sajnos sérültjeink állapota nem javult, ezért ismét tartalékos alacsony szerkezettel kellett játszanunk. Az első negyedben extra dobóformát mutatott a hazai csapat, de a megszerzett hátrány ellenére sem roppantunk össze, és védekezésváltással megtörtük a hazaiak lendületét, és ismét nyílttá tettük a találkozót. A harmadik negyedben 9 pontos előnyünknél, sajnos sokadjára üres hárompontosaink nem mentek be, itt könnyen eldönthettük volna a mérkőzést. Csapatunk küzdőszellemét dicséri, hogy a végjátékra újra visszajöttünk. 3 pontos vezetésnél olyan taktikai hibát vétettünk, amivel az ellenfél döntetlenre alakította az állást. Nehézségink ellenére nem érdemeltünk vereséget.