Tóth Bence bizakodó az Európa-bajnokság után

Nemrég fejeződött be az U18-as Európa-bajnokság B-divíziója Tallinban, melyen a Ferenczi Tamás által irányított magyar válogatott a 12. helyen végzett. A csapatban elsőéves juniorként ott volt a Debreceni Kosárlabda Akadémia egyik legígéretesebb tehetsége Tóth Bence is.

-Nagyon nehéz csoportba kerültünk, rögtön az első meccsen a későbbi győztes horvátokkal játszottunk, akik az A-csoportban is megállnák a helyüket. Kicsit összeestünk a sima vereség után, és a következő két meccsen is kikaptunk a végjátékban, pedig ha legalább az egyiket nyerjük, akkor meg lehetett volna a nyolc közé jutás. Ezt követően azonban sikerült megújulnunk, és a hátralévő két mérkőzésünket megnyertük a csoportban a fehéroroszok és Grúzia ellen. A helyosztókon először a jó erőkből álló cseheket is legyőztük két ponttal, ami nagyon sokat kivett belőlünk, így végül az utolsó meccseket vereséggel zártuk, így a 12. helyet szereztük meg. –mondta a tornáról a tehetséges irányító.

image

Mivel Bence egy évvel fiatalabb volt az U18-as korosztálynál, ezért egyelőre még csak kiegészítő szerep hárult rá. A mérkőzésekbe ennek ellenére rendre jól szállt be, és meghálta a Ferenczi Tamástól kapott játékperceket. -A grúzok elleni meccsem volt személy szerint a legjobb, 10/6 pontot dobtam, mellyel a csapat legeredményesebbje voltam, ráadásul a mérkőzést is megnyertük. Nem fogom fel csalódásként a tornát, hiszen sok hiányzóval és egy nagyon fiatal csapattal utaztunk ki, azt gondolom, hogy pozitív érzésekkel térhettünk haza. Már idén is közel a csapat fele 2000-es születésű volt, így bizakodó vagyok a jövőre nézve. Nem akarok előre tervezni, hiszen még messze van a jövő évi válogatott felkészülés, addig még nagyon sokat kell dolgozni, és egyébként sincs senkinek bérelt helye a csapatban. Ha a hiányzók jövőre visszatérnek, akkor egész szép eredményt érhetünk majd el, de ezt majd még meglátjuk. –mondta bizakodva Tóth Bence.

A két éve kadett bronzérmes korosztály idén a hatodik helyen végzett első junior évében, így nagy reményekkel vághatnak neki az előttünk álló idénynek. -Most pihenőn vagyok a nyári válogatott elfoglaltság miatt, de már nagyon várom a fiúkkal a közös munkát. Szeretnék az U18-as bajnokságban minél jobb eredményt elérni, mert ez a csapat nagyon sokra hivatott. A B-csoportban induló U23-as csapat is egy nagyszerű lehetőséget nyújt majd a fejlődésre, ott is szeretnék minél több lehetőséghez jutni. És ott van még az U20-as csapat is, akikkel nagyon nehéz dolgunk lesz megismételni a tavalyi döntős szereplésünket, hiszen az A-csoportban már sokkal nagyobb játékerőt képviselő együttesek vannak. –zárta szavait a fiatal hátvéd.