Tovább menetelnek a kadett lányok!

A múlt hét szerdai, Kecskemét elleni győzelem után a BEAC-ot is sikerült felülmúlnia Kecskeméti János tanítványainak. Presztizscsata volt a javából, hiszen szeptemberben pont a BEAC gárdája ütötte el a felsőházba jutástól a debreceni lányokat. Ezen a meccsen viszont a rossz kezdés után hamar magukra találtak akadémiánk növendékei, és végig vezetve biztos sikert arattak. Sajnos Jankó Dórinak eltört a csuklója, ezúton jobbulást kívánunk neki!

Debreceni KA-BEAC-Újbuda KA/A          76-46 (22-11, 18-4, 20-10, 16-21)

DKA: Mondl Petra 2, Papp Nelli 11, Shirian Jázmin 19, Nagy Rebeka 8,Király Viki, Balassa Kincső 7 , Jankó Dóra 6, Pallai Petra 1, Szabó Zita 15, Sós Anna, Nagy Beatrix, Papp Lilla 7.

Edzők: Kecskeméti János, Licska József

Kecskeméti János: Nagyon kíváncsi voltam, hogy a szeptemberi vereség után vissza tudunk-e vágni a BEAC-nak. Féltem, hogy fáradtak leszünk, hiszen szerdán is forduló volt, csütörtökön pedig diákolimpián vettek részt többen a csapatból. Nos, a mérkőzés pontosan megmutatta, hogy mekkora fejlődésen mentek keresztül a lányok: az 1-6-os kezdés sem törte le a lányokat, fegyelmezett védekezéssel szépen visszajöttek a meccsbe, a harmadik negyedben már 30 ponttal vezettünk.  A győzelem sajnos vezéráldozatba került, hiszen Dóri csuklótörést szenvedett, reméljük hamar fel fog épülni. bMost lesz egy kevés pihenőnk, mindenki pihenje ki magát! Szép volt lányok!