Tovább őrzik veretlenségüket a kadett lányok!

Nehéz helyzetben voltak Kecskeméti János és Licska József tanítványai, hiszen több beteg vagy sérült játékost kellett pótolniuk a nagy rivális, Miskolc elleni hazai mérkőzésen. Dolgukat tovább nehezítette a felvételi időszak, illetve kezdő irányítójuk, Jankó Dóra sérülése. A hiányzók pótlására ezúttal fiatal, serdülő korú játékosok is lehetőséget kaptak. Végül hatalmas küzdelemben sikerült megőrízni a veretlenséget, így nagy lépést tettek  a lányok a csoportelsőség felé.

Debreceni KA/A – MVSI Miskolc              48-42 (14-18, 12-8, 12-8, 10-8) 

DKA: Mondl Petra 7, Papp Nelli 7, Shirian Jázmin 12, Nagy Rebeka 5,Király Viki, Balassa Kincső 2, Pallai Petra , Szabó Zita 15, Sós Anna, Nagy Beatrix, Papp Lilla .

Kecskeméti János: Egyszerűen nem találok szavakat, mekkora hősök ezek a lányok! Többen a héten betegek voltak, vagy rosszullét miatt nem edzettek, ráadásul Dóri törött csuklóval ült a padon. A bizonytalan kezdés után is próbáltam nyugtatni Őket, hogy hosszú még a meccs. Lassan és körülményesen támadtunk, viszont a második negyedtől összeállt a védekezésünk, ez pedig önbizalmat adott a lányoknak. Zita megpróbált igazi vezérként irányítani a 15 pontján kívül 16 lepattanót szedett össze, ami szerintem egyéni csúcs ebben a szezonban. Nelli végig betegséggel kűzdött, bizonytalan volt a támadásban, de az első negyedben összeszedett 3 személyi hibája után tőle szokatlan módon fegyelmezett védekezésével végig játszotta a meccset. Jázmin is gyengélkedett a héten, az elején nem is ment a játék, de nem adta fel és fantasztikus percei voltak, Ő is dupla duplával zárt (12-14). Dagi hatalmasat kűzdött, bátran vállalkozott, de lesérült,  reméljük, az ujja helyre jön minél hamarabb. Rebi most nyújtotta a legstabilabb teljesítményt, döntő szituációkban talált be egyéni akciókból, amiből erőt merítettek a többiek is. A két nagyon fáradt serdülő nagy segítség volt, hiszen Kincső tehermentesíteni próbálta irányító poszton Zitát, sőt az első félidő végén demoralizáló utolsó másodperces kosárral mentette döntetlenre a félidőt. Lilla pedig12 lepattanóval a szokásos harcosságával tűnt ki, ha nem ilyen fáradt, a pontszerzés is sikerült volna.

Innentől csak erősödni fogunk, ha Dóri meggyógyul, és a felvételizők is fellélegezhetnek.