Tovább robognak a kadett fiúk!

Az Óbudai Kaszások után a Zsíros Akadémia csapatát is legyőzte a DKA együttese a kiemelt kadett fiú bajnokságban. Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc játékosai zsinórban a negyedik mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, és magabiztosan őrzik második helyüket a keleti csoport tabelláján.

Fiú U16 Kiemelt Bajnokság, Keleti csoport

Óbudai Kaszások – Debreceni KA             53 – 69 /15-19, 14-17, 11-21, 13-12/

DKA: Jankó Csaba 12/3, Madar Krisztián 17, Csirkés Péter, Czipka Milán, Fekete Csongor 15, Varga Boldizsár, Pala Sándor, Tompa Áron 1, Seszták Miklós, Balázsi Ákos, Schwarczenberger Gábor 12, Virágh Benedek 12

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Nagyon nehéz mérkőzés volt. Ellenfelünk felszabadultan, jól kosárlabdázott, ráadásul az összes lecsorgó, pattogó labdát ők szerezték meg. Mi tompák, lassúak és pontatlanok voltunk. Ami igazán elismerésre méltó viszont az akaratunk. Minden játékosunk hatalmasat küzdött, és a harmadik negyedbeli jó védekezésünknek köszönhetően végül magabiztos győzelmet tudtunk aratni egy sportszerű, jó kosárlabdát játszó csapat ellen.

Debreceni KA – Zsíros Akadémia              105 – 69 /34-25, 22-22, 21-8, 28-14/

DKA: Schwarczenberger Csongor, Jankó Csaba 2, Madar Krisztián 31, Czipka Milán, Fekete Csongor 16, Varga Boldizsár 6, Pala Sándor, Tompa Áron, Balázsi Ákos 1, Czeglédi Bence, Schwarczenberger Gábor 21/3, Virágh Benedek 28/18

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Két nagyon erős csapat találkozója volt, amelyen szerettünk volna minél nagyobb tempót diktálni és a palánk alatt dominálni. Ez úgy gondolom a mérkőzés nagy részében sikerült, azonban az első félidőben nagyon sok hibát vétettünk hátul. Könnyű lepattanókat, kosár jó+1-eket, eladott labdákat ajándékoztunk az ellenfelünket, így nem tudtunk nagyobb előnyt kiharcolni. A második félidőben a palánk alatti terület jobban a miénk lett, ekkor 31-17-re nyertük a lepattanó csatát és ahogy lendületbe jöttünk Virágh Benedek távolról is nagyon eredményes tudott lenni. Örültem, hogy végre jól támadtunk és sikerült magabiztos győzelmet aratni egy igen erős ellenféllel szemben. Gratulálok a játékosoknak és bízok a hasonló folytatásban.