Továbbra is száz százalékos az U20 „B”!

Négy forduló után is őrzi hibátlan mérlegét a Ziccer U20 csapata a megyei felnőtt bajnokságban. Kovács Balázs tanítványai ezúttal a Hadházi Farkasok és a Nyíradonyi VVTK együttesét győzték le.

 3. forduló

ZICCER U20 – Hadházi Farkasok                78 – 41 /24-13, 26-6, 17-6, 11-16/

Ziccer U20: Turcsik Ágoston 11, Horai Péter 23/6, Kanyári Dániel 10/3, Valner Levente 18, Farkas Csanád 6, Balázs Dániel 6, Vezendi Szabolcs 2, Virágh Péter 2, Kálmán Kevin, Nemes Máté

Edző: Kovács Balázs

Kovács Balázs: Komoly rangadóra készültünk, hiszen az ellenfél tele volt rutinos jó kosárlabdázóval, és Walke Károly személyében a kispadon is erősek voltak, így fontos volt, hogy az első perctől kezdve koncentráltan, agresszívan és jól kosárlabdázzunk. Az akarat meg volt, a távoli dobásaink azonban ezen a mérkőzésen sem voltak eredményesek, de a védekezésünk, a letámadásunk egyre hatékonyabban működött, és a sebességbeli és erőnléti fölényünket kihasználva már az első félidőben sikerült nagy előnyre szert tennünk. A mérkőzés nagyon sportszerű játékot, és sok látványos kosarat hozott, ami ellenfelünknek is köszönhető. Sok sikert kívánok Hajdúhadház csapatának és Gratulálok a csapatomnak.

4. forduló

Debrecen, 2019. november 25. hétfő

ZICCER U20 – Nyíradonyi VVTK                 97 – 65 /23-20, 24-10, 22-19, 28-16/

Ziccer U20: Turcsik Ágoston 8, Horai Péter 3, Kanyári Dániel 27/15, Valner Levente 16, Farkas Csanád 8/6, Balázs Dániel 10, Vezendi Szabolcs 17/9, Kálmán Kevin 6, Nemes Máté 2, Szekeres Péter

Edző: Kovács Balázs

Kovács Balázs: Az ellenfelünk a nyáron igen komoly erősítést végzett, közel 10 Zicceres megyei bajnoki címet igazolt, hiszen három kiváló korábbi játékosunk igazolt Nyíradonyban, egy exjátékosunk pedig már hosszú évek óta a csapat alapembere. Rajtuk kívül is erősödtek, több volt DEAC játékossal is a keretben komoly esélyesei a bajnoki címnek. Sikerült jól kezdenünk a mérkőzést, jó ritmusban támadtunk annak ellenére is, hogy az ellenfél egyből 1-3-1-es zónával nyitott, és a gyűrű alatt Mezei Laci személyében 210 körüli játékossal is rendelkezett. Védekezésben voltak inkább hibáink, és meggyűlt a bajunk a lepattanóval, sok második esélyből szerzett kosarat kaptunk. Az első negyed második felében egészpályás letámadásra váltottunk, ami hatékony volt, és fizikailag is egyre jobban bírjuk a meccseket, ezért egyre hatékonyabb fegyver számunkra az egész pályás presszing. Kanyári Dani és Vezendi Szabi révén a triplák is sorban sültek, Turcsik Ágoston, Horai Peti és Farkas Csanád extrát védekeztek, sorban szerezték a labdákat, és Csanád kintről is betalált, Valner Levi jól indult és betöréseivel rendre eredményes volt, Balázs Dani és Kálmán Kevin pedig komoly csatákat nyertek mindkét gyűrű alatt az ellenfél centereivel szemben, aminek eredményeképpen 3 negyed után eldőlt a mérkőzés és sikerült nagyarányú győzelmet aratni a bajnokság egyik legerősebb csapata ellen. Örültem, hogy több volt játékosommal találkoztam az ellenfélben, sok sikert kívánok nekik, és Gratulálok a csapatomnak a kiváló játékhoz és fölényes győzelemhez!