U12: A “C” csoportban folytatják a Cívis DKA Fehértigrisek

Az Országos Gyermek Bajnokság felsőházának első fordulójában Kozák István tanítványai Miskolcra utaztak. Lánycsapatunk nagyot küzdött, a MEAFC ellen még a hosszabbítást is kiharcolták, de a győzelem ezúttal nem sikerült.

OGYB felsőház 1. forduló, 2019.02.17. Miskolc

Cívis DKA Fehér Tigrisek – MEAFC Kossuth  75 -76 – hosszabbítás után (14-14, 19-13, 21-17, 10-20, 11-12)

Cívis DKA Fehér Tigrisek: Árkosy Liza 23, Radócz Emma 15, Balogh Tímea 12, Fárbás Emma 11, Diviánszky Eszter 8, Liptai Csenge 3, Vígvári Nikolett 2, Visky Boglár 1 pont.

Edző: Kozák István

Kozák István: Hányattatott utazás után kaptunk 5 percet a bemelegítésre… Számunkra ismeretlen fiú csapat ellen léptünk pályára. Végig azzal a problémával küzdöttünk, hogy amennyiben sikerült az ellenfél jól egy-egyező játékosát megfogni, akkor a támadásban hibáztunk a megszokottnál többet, így hosszabbításba torkollt a mérkőzés, ahol minimális különbséggel jobb volt az ellenfél. Javítanunk kell a büntető dobó százalékunkon, mert hiába harcolunk ki 53 büntetőt (a félidei büntetőket is beleszámolva), ha ebből csak 22 értékesítünk.

sdd

Cívis DKA Fehér Tigrisek – DVTK Akadémia 40 : 61 (11-18, 4-8, 18-16, 7-19)

Cívis DKA Fehér Tigrisek: Balogh Tímea 12, Diviánszky Eszter 6, Liptai Csenge 5, Visky Boglár 5, Kunkli Anna 3, Vígvári Nikolett 3, Árkosy Liza 3, Fárbás Emma 2, Radócz Emma 2 pont.

Edző: Kozák István

Kozák István: A hosszabbításos mérkőzés után következett a duplázás a DVTK lány csapata ellen, akik 50 ponttal verték a miskolci fiú csapatot. 3 negyeden keresztül szépen helytálltunk, az utolsó negyedre a 2 Emma már nem volt teljesen egészséges, így nélkülük próbáltunk küzdeni. Az Ő helyükre lépő játékosoknak még szokatlan volt az irányító szerepkör, a támadójátékba sok hiba csúszott, a miskolci lányok több indítás kosarat dobhattak, így alakult ki a végére a nagyobb különbség.

Végre mindannyian egészségesek voltunk, és teljes csapattal tudtunk „harcba szállni”. Kár, hogy az utazási procedúra miatt nem tudtunk kellőképpen rákészülni arra a mérkőzésre, ami jobban nyerhető volt számunkra. Majd a sérülések, fáradtság miatt nem tudtunk végig komoly ellenállást kifejteni a DVTK ellen.  Folytatás a „C” csoportban.

kll