U14 A: Elsöprő győzelmek a nyitányon!

Szeptember 16-án Kovács Balázs és Boldizsár Ferenc tanítványai Jászberénybe látogattak, a serdülő bajnokság első fordulójára. A három csapatos tornán a mieink a házigazda mellett a Nyíregyháza U14-es együttesével is összecsaptak. A végeredmény: két kiütéses debreceni siker!

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Alapszakasz 1. forduló

Jászberény, 2018. szeptember 16. vasárnap

 

Debreceni Kosárlabda Akadémia „A” – Nyíregyházi SC Kosárlabda Akadémia „A”               178 – 11

DKA: Sass Barnabás 24/12, Seszták Miklós 8, Balázsi Ákos 12, Jankó Csaba 16, Tóth Botond 17, Schwarczenberger Csongor 16, Makray Balázs 12, Vitányi Dominik 8, Lovász Tamás 15, Czipka Milán 15, Illés Gergely 23, Varga Boldizsár 16

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs vezetőedző: Ez volt az első mérkőzésünk a csapattal. A gyerekek nagyon akartak és koncentráltak. Jó felfogásban és sebességben kosárlabdáztak és az edzéseken gyakorolt elemeket szépen végrehajtották. A nagy különbség ellenére hasznos mérkőzés volt, ami ellenfelünknek is köszönhető, hiszen a korosztályos szabályokat betartva próbálta megnehezíteni minél jobban a dolgunkat. Mind a 12 játékos nagyon jó teljesítményt nyújtott így komoly fejtörést okozott, hogy a második mérkőzésen ki maradjon ki. Sajnálom, hogy ebben és az alatta levő korosztályokban nem léphet pályára 15 játékos egy mérkőzésen.

 

Debreceni Kosárlabda Akadémia „A” – Jászberényi Lehel Kosársuli           142 – 48

DKA: Sass Barnabás 11/3, Sólyom Dániel 2, Seszták Miklós 21, Balázsi Ákos 8, Jankó Csaba 13, Tóth Botond 13, Schwarczenberger Csongor 21/3, Makray Balázs 5/3, Vitányi Dominik 9/3, Nemes Dominik 3, Szűcs Bálint 13, Varga Boldizsár 21/3

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs vezetőedző: Hosszú napunk volt. Reggel 6-kor indultunk, 10-kor játszottuk az első meccset, még a másodikra 16:15-kor került sor. Ezért egy kicsit dekoncentráltak voltunk a mérkőzés elején. Szerencsére sikerült hamar rendezni a sorokat és megtaláltuk a játék ritmusát. Ezen a mérkőzésen is hamar eldöntöttük a győzelem sorsát, de sajnos sokat hibáztunk. Türelmetlenül támadtunk, igaz ebbe belejátszott a hazai csapat védekezése. Játékosaim nehezen értették meg azt, hogy nem kell kosárra dobni 5 másodperc után csak azért mert a labdás játékost 2-3 méter távolságból fogják. A védekezési feladatainkat többségében jól megoldottuk, lepattanóban hibáztunk inkább többet. A támadásban az elszakadásokat, befutásokat, mögé futásokat szerettük volna gyakorolni, sajnos ezt védekezés hiányában nem tudtuk megtenni és sok labdát is adtunk el ki nem kényszerített hibákból. A mérkőzés felében tudtunk csak úgy teljesíteni, ahogy szeretnénk. Sajnos ez a meccs kevésbé volt hasznos. Gratulálok a csapatomnak a jó felfogáshoz, a hozzáálláshoz, a torna nagy részén mutatott jó játékhoz. Még 3 hasonló forduló vár ránk az alapszakaszban, ami egyértelműen azt jelzi, hogy idősebb és erősebb csapatok ellen kell edzőmérkőzéseket játszani, hogy fel tudjunk készülni a januári első főtábla fordulóra.