U20: egy győzelem, egy vereség

A felnőtt csapathoz hasonlóan Kádár Tamás U20-asai is két mérkőzést vívtak az elmúlt héten. Szombathelyen sokáig tartalékosan is jól tartották magukat a hajdúsági fiatalok, ám a végére elkészültek erejükkel, és hétpontos vereséget szenvedtek. Szombaton a Sopron ellen már biztosra mentek Kozák Mártonék, a szinte tökéletes első negyed megalapozta a mérkőzést, s bár utána több hiba is csúszott a gépezetbe, előnyüket sikerült végig megtartani. A hátralévő négy fordulóban a cívisvárosiak még elcsíphetik a nyolcas döntőt érő negyedik helyet, de nem lesz egyszerű dolguk, hiszen jelenleg hármas holtverseny van a DEAC, a MAFC és a Szolnok között, ráadásul a Kaposvár is csak egy mérkőzéssel van lemaradva.

Falco_Vulcano Energia KC Szombathely U20 – DEAC U20  76-69 (17-16, 23-13, 16-26, 20-14)

DEAC U20: Kozák M. 30/6, Asszú 4, Kozák B. 8, Nemes 4, Opre 17/6 cserék: Fábián 4, Nemessályi 2.

 

DEAC U20 – Sopron KC U20 76-54 (27-10, 17-18, 18-18, 14-8)

DEAC U20: Kozák M. 25/6, Kozák B. 13/3, Nemes -, Opre -, Omenaka 28 cserék: Zsuga 6/6, Szűcs 4, Nemessályi -, Mászlé -, Szekeres -.

edzők: Kádár Tamás, Kovács Adrián

 

Kádár Tamás: Sérülés, betegség és egyetemi elfoglaltság miatt csak heten tudunk elutazni Szombathelyre, de ennek ellenére is nagyszerűen helytálltak a fiúk. Bár a második negyedben meg tudtak lépni tőlünk, a fordulás után újra nyílttá tettük a mérkőzést, és a győzelmi esélyeink is voltak. Sajnos a szűk rotáció miatt ez nem jött össze, de összességében nagyon pozitívnak értékelem a találkozót, a fiúk játéka és hozzáállása is nagyszerű volt. A Sopron ellen nagyon jól kezdtünk, kemény védekezésből gyors támadásokat vezettünk így magabiztos előnyre tettünk szert. A második negyedben érthetetlen módon kiengedtünk, és csak azért nem jött jelentősen közelebb az ellenfél, mert az üres külső helyzeteit nem dobta be, de a védekezésünk katasztrófa volt ekkor. Szerencsére a második félidőre sokkal motiváltabban jöttünk ki, és végül megérdemelten nyertük meg a találkozót.