Újabb eredmények az U-12-esektől

Újabb fordulókat rendeztek az u12-es bajnokságban. A felsőházban szereplő Cívis DKA Tigrisek csapata egy győzelemmel és egy vereséggel tért haza Miskolcról, a regionális bajnokságban vitézkedő DKA B pedig ugyancsak ötven százalékos sikeraránnyal zárta az idényt.

U12 Felsőház 4. forduló

2019.04. 28., Miskolc

Szerencsi Darazsak – Cívis DKA Tigrisek 74 – 65 (20-15, 16(2)-17(6), 24-5, 12-22)

Gál Balázs: Célratörően kosárlabdázó ellenfelünkkel szemben nehéz dolgunk volt, és bár sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, mégis tudtuk tartani ellenfelünkkel a lépést. Tovább nehezítette a mentális csatát, hogy a harmadik negyedben kipontozódások miatt szokatlan felállásban voltunk kénytelenek játszani, amit a Szerencs kegyetlenül kihasználva el tudott lépni. A negyedik negyedben aztán újra meg tudtunk újulni, és egyre közelebb értünk ellenfelünkhöz, de sajnos ez a lendület is kevés volt ahhoz, hogy át tudjuk venni a vezetést. Büszke vagyok a csapatra, mert ismét bebizonyítottuk, hogy nincs számunkra elveszett mérkőzés, és nehéz helyzetből is képesek vagyunk felállni.

 

Cívis DKA Tigrisek – MEAFC Cápakölykök 74 – 71 (17-16, 14(5)-15(5), 14-22, 24-13)

Gál Balázs: Tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz a házigazdák ellen, ennek szellemében léptünk pályára. Próbáltuk kizárni a külső körülményeket és a feladatunkra koncentrálni, ám ennek ellenére is sok hibát vétettünk mind támadásban, mind pedig védekezésben. A végletekig kiélezett találkozón apróságok döntöttek. Kulcsszituációkban jobban tudtunk koncentrálni, így végül győztesen hagyhattuk el a pályát.

Két tanulságos mérkőzés után örülök, hogy volt tartásunk, és csapatként küzdöttünk, ám úgy gondolom, hogy ettől tudunk jobban kosárlabdázni, amit bizonyítottunk nem is olyan régen, de az mindenképp előrelépés már csak eredmény szempontjából, hogy a Miskolctól februárban elszenvedett súlyos vereség óta kettőből kétszer le tudtuk győzni borsodi ellenfelünket. Tanulunk a hibáinkból és megyünk tovább!

A csapat tagjai:
Balogh Ádám, Fazekas Botond, Fekete-Gál Csongor, Gulyás Zénó, Háló Bence, Kiss Norbert, Makray Áron, Molnár Máté, Móré Sándor, Schmiedt Péter, Vállai Bence, Váróczy Gergő, Wágner Ferenc

Edzők: Gál Balázs és Szendrei Fruzsina

 

U12 fiú kosárlabda bajnokság, 8. záróforduló,

2019.04.28. Debrecen

DKA B  –  BKG-Ebes   66- 36 (13-11, 26-7, 15-7, 12-11)

 

DKA B: Füzesi István 24, Szabó-Zsámba Botond 13, Halász Árpád 10, Olcsák Zsigmond 8, Borsi Bendegúz 8, Erdei Tibor 2, Erdei Zsolt 1, Szilágyi Zoltán, Görömbey Tamás, Jánosi Sándor, Tóth Szabolcs, Gurzó Milán.

 

KARCAGI SE FARKASOK  –  DKA B  68-33 (12-4, 26-10, 11-7, 19-12)

DKA B : Szabó-Zsámba Botond 10, Füzesi István 9, Halász Árpád 4, Borsi Bendegúz 4, Olcsák Zsigmond 2, Gurzó Milán 2, Erdei Tibor 1, Jánosi Sándor 1, Görömbey Tamás, Tóth Szabolcs, Szilágyi Zoltán, Erdei Zsolt.

Edzők: Czeglédi Károly, Czeglédi Balázs

Czeglédi Károly: Örülök, hogy a zárótornán magabiztosan tudtunk nyerni a BKG-Ebes csapata ellen, ügyesen és helyenként kifejezetten jó teljesítményt is nyújtottak a fiúk. Mindezzel együtt is meg kell azt jegyeznem, hogy nekünk ezen a mérkőzésen minden összejött, az ellenfelünknek pedig nem ; valójában nincs ekkora különbség a két csapat között, szerintem jó kis csapat a BKG-Ebes.

A második mérkőzésen egy tőlünk erősebb csapat ellen játszottunk, igencsak megilletődötten. Megérdemelt az ellenfelünk győzelme, de ha egy kicsit bátrabbak, határozottabbak vagyunk, akkor lehetett volna esélyünk egy szorosabb mérkőzésre is.

Mindezzel együtt nagy dicséret illeti a fiúkat, mert egész évben szép teljesítményt nyújtottak, 16 bajnoki mérkőzésből 10-et megnyertünk, ami a mi realitásainkat figyelembe véve szép eredmény megítélésem szerint.

Szeretném megköszönni Czeglédi Balázs egész éves segítségét! Ugyancsak szeretném megköszönni a szülők támogatását és a gyermekek munkáját és nagyon szeretném megköszönni a Debreceni Kosárlabda Akadémia bizalmát a munkánk, a kis csapatunk iránt!