Újabb győzelmével megszerezte az 5. helyet a Cserfalvi-csapat

Ötödik helyen végzett Cserfalvi István és Varga Ádám együttese az Országos Kadett Bajnokság döntőjében, miután a vasárnapi helyosztón két ponttal legyőzték a MAFC-ot.

A találkozó elejét leszámítva szinte végig futottak az eredmény után Tóth Gergőék, a fővárosiak a második és a harmadik negyedben is többször elléptek közel tíz ponttal. Nem könnyítette meg a hajdúságiak helyzetét, hogy Neuwirth Bence faultproblémái miatt összesen 22 percet tudott a pályán tölteni, de társai nagyszerűen helyettesítették a csapat pontgyárosát. Az egész tornán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Somi Miklós kosarával a záró felvonás kezdetén utolérték ellenfelüket (65-65), innentől kezdve pedig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A végjátékban –a tegnapi naphoz hasonlóan- a cívisvárosiak tudtak higgadtabbak maradni, így megérdemelten gyűjtötték be harmadik győzelmüket a tornán, megszerezve ezzel az előkelő 5. helyet.

Debreceni KA – MAFC 78-76 (17-19, 19-22, 21-20, 21-15)

DKA: Sass 7, Petrikovits 2, Somi 30/3, Kalassai 19/9, Neuwirth 12 cserék: Tóth 4, Czeglédi 2, Horai -, Czövek 2.

edzők: Cserfalvi István, Varga Ádám

Cserfalvi István: Nagyon kiélezett meccs volt, ahol csak a legvégén billent a mérleg nyelve felénk. Ma a cserék is bizonyították, hogy lehet rájuk számítani, nem csak tartani tudták az eredményt, de nehéz helyzetben visszahozták a csapatot a mérkőzésbe. Előrébb szerettünk volna végezni, de azt gondolom, hogy egy országos döntőn három mérkőzést nyerni igenis nagy teljesítményt, gratulálok az egész csapatnak.