Újabb tornagyőzelem a serdülőktől

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Főtábla 4. forduló

Pécs, 2018. március 10-11.

 

Pécsi VSK – Debreceni KA  61 – 76 (8-36, 18-20, 13-9, 22-11)

DKA: Madar Krisztián 18, Schwarczenberger Gábor 18, Madar Kristóf 12, Seszták Miklós 11, Fekete Csongor 9, Tóth Botond 2, Balázsi Ákos 2, Csirkés Péter 2, Sass Barnabás 2, Gorzsás Márton, Czeglédi Bence, Pala Sándor.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Szép tájakon utaztunk, finomat ebédeltünk és nyertünk. Ezek voltak a nap pozitívumai. Egy agresszív és gyors Pécs ellen játszottunk, akik 40 percig küzdöttek. Nálunk sajnos kevés jó teljesítmény volt, de a győzelmünk nem forgott veszélyben.

 

 

Debreceni KA – Szedeák  96 – 42 (36-4, 17-11, 20-14, 23-13)

DKA: Schwarczenberger 18, Fekete Csongor 15, Madar Krisztián 15, Madar Kristóf 13/3, Pala Sándor 11, Czeglédi Bence 7/3, Sass Barnabás 6, Balázsi Ákos 3/3, Tóth Norbert 2, Csirkés Péter 2, Seszták Miklós 2, Gorzsás Márton 2.

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Az első negyed ismét rendben volt. Csak egy mezőny kosarat kaptunk, bár ezt egy nagy hibából. A második negyedben a védekezés továbbra is egész jól működött, támadásban azonban nagyon bizonytalanok voltunk. A második félidőben ismét sokat cseréltünk, és végre a máskor kevesebb szerepet kapók is jobban hozzá tudtak tenni a játékhoz. Mindenki dobott kosarat és egy egész jó mérkőzéssel készülhettünk az esti Vasas elleni rangadóra.

rsz_img_3680

Debreceni KA – Vasas Akadémia  70 – 55 (17-10, 12-19, 22-17, 19-9)

DKA: Madar Kristóf 23, Madar Krisztián 12, Fekete Csongor 12, Schwarczenberger Gábor 10, Csirkés Péter 7, Tóth Botond 4, Gorzsás Márton 2, Balázsi Ákos, Czeglédi Bence, Pala Sándor, Sass Barnabás, Sólyom Dániel

Edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: A csoport rangadójára készültünk a megszokott körülményekkel, hiszen nem volt még forduló, amikor teljes csapattal álltunk ki. Most épp a csapatkapitányunk és további 3 sérültet, beteget kellett nélkülöznünk és hárman sérülten vállalták a játékot. Szerencsére ez sem bizonytalanított el minket, pedig egy jó adottságú, fizikailag kifejezetten erős és képzett csapat ellen léptünk pályára. Az első negyedben a szokásos jó kezdésnek köszönhetően előnyt szereztünk, ami lehetett volna nagyobb is, ha a végén nem vagyunk figyelmetlenek. A második negyedben jól tartottuk magunkat, sokáig vezettünk is, a félidő végére azonban egál lett. A második félidőben tovább tartott a lendületünk, nagy sebességgel kosárlabdáztunk illetve ha kellett akkor taktikus okos kosarakat szereztünk, így kezdtünk szép lassan ellépni ellenfelünktől. Az utolsó negyedben kiemelkedőt védekeztünk elsősorban egyénileg és okos játékkal magabiztos 15 pontos győzelmet arattunk.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert most is a harmadik mérkőzésen nyújtottuk a legjobb teljesítményt, ekkor is frissek tudtunk maradni, és ami nagy pozitívum a sok hiányzót ismét tudtuk pótolni, mert extra teljesítmények jöttek olyan játékosoktól, akik máskor kevesebb lehetőséghez jutnak. Tóth Boti és Csirkés Péter kiemelkedőt nyújtott védekezésben és támadásban is, ami komoly plusz volt a csapatnak. A Madar Kristóf igazi vezére volt a csapatnak, fegyelmezett volt és felvállalta a felelősséget a nehéz szituációkban és nagyon jó játékkal vezette győzelemre a csapatot. Madar Krisztián, Fekete Csongor és Schwarczenberger Gábor szintén átlagon felülit nyújtott, nagyon magabiztos támadójátékkal, és kiváló védekezéssel. Ők négyen mind a három mérkőzésen a csapat vezérei voltak, akiket társaik kiválóan kiegészítettek. Most egy kicsit örülünk a győzelmeknek, de keddtől újra edzünk szorgalmasan tovább, hisz még nagyon sok munka vár ránk céljaink elérése érdekében. Gratulálok a csapatomnak!