Újabb világversenyek Debrecenben!

A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség friss közleménye szerint a következő három évben városunk három rangos nemzetközi utánpótlástornának is otthont adhat. A sort a 2021-es U19-es női vébé nyitja, majd az események 2022-ben az U17-es lányok világbajnokságával folytatódnak. 2023 nyarán aztán az U19-es fiúk is parkettre lépnek Debrecenben, szintén világbajnoki keretek között. A helyszín mindhárom alkalommal a Főnix Csarnok, valamint az Oláh Gábor Utcai Sportcsarnok lesz.

– A jelentkező országoknak egy rendkívül részletes adatlapot kellett kitöltenie. Sajnos Magyarországon kevés városnak vannak olyan infrastrukturális adottságai, amelyek megfelelők egy világbajnokság lebonyolításához: közeli nemzetközi repülőtér, egy legalább négyezres és egy kétezres befogadóképességű sportcsarnok, nagy kapacitású, jó színvonalú hotelek, mindezek kis területen, egymáshoz közel elhelyezkedve. Így esett a választás mindhárom esetben Debrecenre, ahol a FIBA helyszínbejárása során tapasztaltak elnyerték a világszövetség vezetőinek a tetszését – mondta a nemzetisport.hu-nak Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára.

A DEAC Kosárlabda Akadémia ügyvezető-sportigazgatóját, Becsky Istvánt is büszkeséggel tölti el a FIBA döntése.

,, Nagy örömünkre szolgál, hogy a következő három évben is lesz világesemény Debrecenben. Városunk több alkalommal is bebizonyította, hogy rászolgál a bizalomra, legyen szó 5 az 5, vagy 3 a 3 elleni kosárlabdáról. A körülmények adottak, a szervezőbizottság pedig évről évre keményen dolgozik a lebonyolítás zökkenőmentességén. Nagy elismerés és visszaigazolás ez számunkra, célunk pedig, hogy továbbra is fenntartsuk Debrecent a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség térképén. “

IMG_20200615_114047