Vereséggel kezdtük a junior döntőt

Szerdán megkezdődött a Nemzeti Fiú Junior Bajnokság döntője Debrecenben. Ráthonyi Tamás együttese a továbbjutás szempontjából rögtön egy kulcsfontosságú találkozóval kezdett, a jó erőkből Pécs volt az ellenfelük. A hajdúságiak a torna előtt elvesztették elsőszámú magasemberüket, Gáspár Mátyást, és többen is betegséggel küszködtek, így nem a legjobb előjelekkel várták a találkozót. Be is igazolódott minden hazai szurkoló rémálma, a pécsiek gyakorlatilag állva hagyták Csomor Péteréket, és a bántó fizikai fölényben lévő Godwin Ekene Omenaka (22 pont, 25 lepattanó, 3 blokk) vezérletével gyakorlatilag egy negyed alatt eldöntötték a találkozót. Hiába ébredtek fel ezt követően a hazaiak, s nyerték meg a hátralévő harminc percet, a baranyaiak tetemes előnye a végéig kitartott, és megérdemelt győzelmet arattak. A DKA-DEAC csütörtökön a MAFC és a Sopron ellen javíthat.

 

DEBRECENI KA DEAC – KOSÁRLABDA AKADÉMIA PÉCS 57-75 (8-31; 14-14; 18-13; 17-17)

 DKA-DEAC: Tóth B. 11, Vezendi Sz. 3, Virágh P. -, Csomor P. 20, Sólyom B. -, Balázsi S. -, Asszú Á. 3, Kozák B. 7, Szekeres F. 2, Balázs D. 8, Csikai A. 2, Németh B. 1.

PÉCS: Geiger B. -, Vukas V. 2, Benke K. 14, Mezei M. 8, Carev A. 2, Bálint E. 6, Fülöp Zs. 10, Karanfilovski 1, Erdei Á., Kovacsics Á. 10, Griszháber O. -, Omenaka G. 22.

 

Ráthonyi Tamás: Számunkra a junior döntő a harmadik negyedben kezdődött. Nehéz időszakon vagyunk túl, sok a sérült a csapatunkban. Bízom a jobb folytatásban.

 

rsz__mg_3497