Veretlenül jutott az elődöntőbe a Kovács-csapat

Kiharcolta a legjobb négy közé jutást a Debreceni Kosárlabda Akadémia az Országos Serdülő Bajnokság döntőjének második napján. Mivel a Szombathely megnyerte első két mérkőzését, így Madar Krisztiánék már a nap első találkozóján bebiztosíthatták továbbjutásukat. A kiváló szerkezetű Zalaegerszeg pedig az életben maradásért küzdött, ennek megfelelően végig nagyon kiélezett csata folyt a pályán. Kétpontos félidei egerszegi vezetés után a „legerősebb” ötösök sem bírtak nagyon egymással, a harmadik negyed valamivel a zalaiaknak sikerült jobban, de hat egységnyinél nem volt nagyobb a differencia (51-57). A záró felvonásra végül teljesen más felfogásban jöttek ki a cívisvárosiak, és szinte tökéletes védekezést bemutatva megfordították az eredményt, és nagyon értékes győzelmet arattak.

Az esti mérkőzésen a Szombathely ellen már a csoportgyőzelem volt a tét. Az első negyedben felszabadult játékkal nyolc pontos előnyt harcoltak ki a hajdúságiak, a kemény védekezés mellett a vasiak nem tudtak mit kezdeni hajdúságiak lehengerlő támadásaival. A második sor ezúttal nem tudta megismételni az első két találkozón mutatott bravúros teljesítményét, de a küzdeni akarásra ezúttal sem lehetett panasz, így mindössze egy pontos hátránnyal mehettek a nagyszünetre. A fordulás után még egy lapáttal rá tudtak tenni Kovács Balázs fiai, és az ezúttal is parádés Madar testvérek és Fekete Csongor vezérletével hamar átvették a vezetést. Az utolsó tíz perc már egyértelműen a cívisvárosiakról szólt, így megérdemelt 13 pontos győzelmet arattak, és csoportelsőként jutottak a legjobb négy közé. Folytatás holnap 16 órától a Vasas Akadémia ellen.

Debreceni KA – Zalakerámia ZTE KK 71-64 (21-19, 16-20, 16-18, 18-17)

DKA: Schwarzenberger G. 11, Balázsi 4, Seszták 2, Fekete 13, Túri 1, Madar Krisztián 14, Madar Kristóf 15, Czeglédi 2, Virágh 9, Sólyom -, Csirkés -.

Szombathelyi Sportiskola – Debreceni KA 63-76 (16-24, 19-10, 17-21, 11-21)

DKA: Sólyom -, Schwarzenberger Cs. -, Madar  Krisztián 17/3, Csirkés 4, Madar Kristóf 23/9, Virágh 4, Sass -, Pala -, Czeglédi 2, Schwarzenberger G. 6, Fekete 20, Túri -.

edzők: Kovács Balázs, Boldizsár Ferenc

Kovács Balázs: Délelőtt még érződött a srácokon a tét, de egy nagyon kiélezett mérkőzésen, higgadtak tudtunk maradni a végjátékban. Azzal, hogy két meccs után már elődöntősök voltunk, lekerült rólunk a teher, és bár nem játszottunk tökéletesen, a felszabadultság érződött a fiúkon. A meccs előtt azt mondtam az öltözőben, hogy nem kell izgulnunk, hiszen már négyben vagyunk, mindössze annyi múlik a meccsen, hogy egy győzelem esetén többet pihenhetnek a holnapi meccsig. Nagyon büszke vagyok rájuk, remélem kitart a jó formánk a torna végéig.