Visszavágtak a Nyíregyházának a serdülő lányok

Az előző fordulóban vereséget szenvedett a Nyíregyházától leány serdülő csapatunk, a lányok ezúttal nagyon vissza akartak vágni. Ez hatalmas csatában sikerült is egy rendkívül paprikás hangulatú mérkőzésen. Mindkét gárda erőn felül küzdött, végül most a Kecskeméti János által vezetett debreceni lányoknak sikerült jobban a végjáték.

Debreceni KA- DVTK Akadémia B  83-24 (21-2, 25-9, 21-9, 26-4)

DKA: Futó Sára 2, Kecskeméti Csenge 25/6,  Eigner Niki  Janka Blanka 1,  Barkóczi Panni 14, Száva Gréta 4, Száva Gerda -, Szarvas Nóri 2, Király Viki 3 , Hawrlant Bogi  16, Papp Lilla 14, Hegedűs Dóri 2.

Debreceni KA- Nyíregyházi Kosársuli  60-50 (18-16, 17-15, 12-11, 13-8)

DKA: Futó Sára -, Kecskeméti Csenge 14,  Eigner Niki -, Balassa Kincső 14,  Janka Blanka 2,  Barkóczi Panni 12, Száva Gréta 2, Száva Gerda -, Szarvas Nóri -, Király Viki -, Hawrlant Bogi  8, Papp Lilla 8.

Kecskeméti János: Az első mérkőzésen nagyon álmosan kezdtünk, egyedül Bogi tartotta a lelket a csapatban. Szerencsére jól védekeztünk, így jelentős előnybe kerültünk. A második negyedben már lehetett látni, hogy Csenge és a szülinapos Panni mennyire motivált a hétvégén. A második félidőben jelentősen feljavult a csapatjáték, így bátrabban cserélhettem és nem okoztak csalódást a lányok.

A második meccs igazi rangadó volt, mert két olyan csapat találkozott, akiknek szerencsésebb esetben helyük lenne a legjobb 16 között. Nagy csata folyt a pályán, igazán jó meccset játszott a két társaság. Az első perctől kezdve igazi csapatként védekeztünk, így a szokásosan gyenge első két ötösünk is kitett magáért. A harmadik negyedben pedig a lányok elviselték, hogy Csengét 4 fault miatt nem tudtam játszatni és megmaradt az előnyünk. Panni és Kincső kitűnt a pontjaival, Lilla pedig lepattanóival. A negyedik negyedben pedig már felszabadultan játszottunk, bennünket kevésbé viselt meg a sok kipontozódás. A csapatszellemről mindent elmond, hogy a második meccsen nem játszó Hegedűs Dóri is átöltözve izgult a csapatért a padon. Gratulálok a csapatom minden tagjának!

dka leány serdülő team