World Tour: Már a nyolc között találkozik a világ két legjobb csapata

Szerdán a World Tour Masters helyosztóival folytatódnak a debreceni 3×3-as események. 16 óra 20 perctől kezdődnek a negyeddöntők, és egészen a 21 órától kezdődő döntőig folyamatosan küzdenek egymással a világ legjobb férfi profi csapatai.

Érdemes már az első negyeddöntőre megérkezni, hiszen a világ legjobbjának tartott Novi Sad a világranglista első helyén álló Limannal találkozik. Az, hogy ilyen korán összefutott a két gárda az utóbbinak köszönhető, hiszen a csoportjukban meglepetésre csak a második helyen végeztek a kvalifikációból felkerülő szaudi Jeddah mögött. Ivosev Tamásék ugyanakkor magabiztosan nyerték az előzetesen egyik legnehezebbnek tartott csoportot. Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt ez a két csapat játszotta a Debrecen Masters döntőjét, akkor a Liman nyerte az újvidéki együttesek házi döntőjét.

Az elmúlt héten a Lausanne Masterst megnyerő New York Harlem a magyar válogatottat kiejtő szerb Vrbas együttesével találkozik, míg a harmadik negyeddöntőben a Riga a selejtezőből felkerülő Nantes ellen játszik. A mérkőzések esélyesei az eddig hibátlan mérleggel bíró, csoportjukat is megnyerő amerikai, illetve lett gárdák. A negyedik párharc a kakukktojás, a Jeddah hibátlan teljesítménye eddig a torna meglepetése, de az orosz Gagarin nyolc közé jutása sem volt éppen a kötelező kategória, főleg, hogy a legutóbb Svájcban döntőző Princeton-t előzték meg.

Parázs meccsekből tehát már a negyeddöntőben sem lesz hiány, a legjobb négy között pedig egyenesen lehetetlen megjósolni a győztes kilétét. Az izgalmas meccsek mellett idén is lesz hárompontos dobóverseny, valamit a sokak által már nagyon várt zsákolóverseny. Előbbi az elődöntők előtt, míg utóbbi a döntők előtt kerül megrendezésre.

rsz_20190827_world_tour_masters_debrecen8_3

3×3 World Tour Master szerdai menetrend:

17:20 Novi Sad (SRB) – Liman (SRB)

17:45 NY Harlem (USA) – Vrbas (SRB)

18:15 Riga (LAT) – Nantes (FRA)

18:50 Jeddah (RSA) – Gagarin (RUS)

19:20 hárompontos dobóverseny

19:35 elődöntő 1.

20:05 elődöntő 2.

20:35 zsákolóverseny

21:00 döntő

(fotó: Derencsényi István)