Köszöntő

Tisztelettel köszöntök minden kosárlabda barátot, érdeklődőt a Debreceni Kosárlabda Akadémia honlapján!

Az Akadémia célul tűzte ki, hogy minőségi kosárlabda játékos képzést folytat férfi és női vonalon egyaránt. Azokra a már működő kosárlabda műhelyekre támaszkodva adtunk be pályázatot az MKOSZ felé, amelyek korábban is nevelték a kosárlabda palántákat, sőt eredményekben is jeleskedtek. Akadémiai prezentációnkat az MKOSZ elnöksége elfogadta, majd az erről szóló oklevelet 2012. szeptember 26-án ünnepélyes keretek között adták át az Akadémia részére.

A munkánk tehát már egy teljes szezon óta folyik és az eddigi eredményeink, a korosztályos válogatott keretekben szereplő játékosaink száma jó visszaigazolást mutatnak az elvégzett munka hatékonyságáról és biztatást adnak a további munkánkhoz. Ezt a munkát képzett szakember gárdánk végzi az Akadémián és a vele együttműködő kosáriskolákban,összesen 400 foglalkoztatott tanítvánnyal. Fontos az Akadémiai képzésben egyfajta életpálya felmutatása, mely esetünkben óvodás kortól az egyetem elvégzéséig tarthat. A most induló honlap arra nyújt lehetőséget, hogy bárki folyamatosan információhoz juthasson az itt zajló munkáról, az aktuális eseményekről, az elért eredményekről.

Reményeink szerint ezeken az oldalakon bőven lesz alkalmunk beszámolni olyan hírekről, melyek sikereinkről szólnak és olvasóink figyelmére is érdemesek lehetnek.

Fodor Péter
a Debreceni Kosárlabda Akadémia szakmai tanácsadója